Заместник-министър Събев откри 20-ото Световно първенство по улов на хищна риба с изкуствени примамки

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев откри 20-ото Световно първенство по улов на хищна риба с изкуствени примамки. Церемонията на шампионата се проведе за втори пореден път в България, в Девин.

В приветствието си към всички участници, аграрният заместник-министър съобщи, че в рамките на събитието се предвижда зарибяване с близо тон риба, като това от своя страна показва грижата, която имат българските риболовци и Българската федерация по риболовни спортове за природата /БФРС/. „Организирането на поредното световно мероприятие в страната, с широкото участие на 17 държави, показва, че полаганите усилия от страна на БФРС са в правилната посока“, каза още Събев. По думите му това, че страната ни е домакин за втори път на световно първенство по улов на хищни риби, е признание за работата на българските федерации по риболовни спортове, че успяват да създадат и поддържат доброто име на България.

„Надявам се, че състезанието ще бъде успешно и отново ще имате повод в близките години да се завърнете тук в България“, завърши заместник-министър Събев. И допълни, че всички в обществото трябва да оценяваме ролята на риболовците и на ловците за опазване на биологичното разнообразие.

В надпреварата взеха участие държавите –  Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Унгария, Италия, Латвия, Молдова, Монголия, Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия, Испания, Украйна и България.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X