ДФ „Земеделие“ приема заявления за сертифициране по стандарт GLOBALG.A.P.

До 30 септември 2023 г. в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) се приемат заявления за сертифициране на стопанствата в сектор „Плодове и зеленчуци“ по стандарта GLOBALG.A.P. 100 000 лв. е бюджетът по помощта за 2023 г., одобрен от УС на ДФЗ.
Подпомагането е насочено към малки и средни предприятия, както и към признати групи или организации на производителите на плодове и зеленчуци. Кандидатите предоставят в ДФ “Земеделие“ отчетните документи, доказващи успешно приключилата сертификация по стандарта GLOBALG.A.P, до 30 ноември 2023 г. Срокът за изплащане на помощта е до 30 работни дни от представяне на документите.
Помощта се предоставя за максимален период от седем години и е ограничена до 1 500 лв. с включено ДДС на бенефициер годишно и до 6 000 лв. с включено ДДС на група или организация годишно.
Като задължително условие за предоставяне на подпомагане е получаването на валиден сертификат за съответствие със стандарта GLOBALG.A.P. всяка година, в която земеделският стопанин или групата/организацията предвижда да участва в схемата за подпомагане.
Припомняме, че държавната помощ е разработена по предложение на браншовите организации в сектор „Плодове и зеленчуци“ и чрез нея се покриват част от разходите на земеделските стопани по въвеждане и сертифициране на стопанства по стандарта GLOBALG.A.P.
Указания по помощта са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X