Ден на отворените врати на ИНТЕРАГРИ България в Бяла Слатина

По покана на Професионална агротехническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ на 14 юни 2023 г. се проведе Ден на отворените врати на ИНТЕРАГРИ България в гр. Бяла Слатина. Събитието се състоя в Иновационния (СТЕМ) център на училището, където в открита дискусия се срещнаха представители на ИНТЕРАГРИ, земеделци от региона, ученици и преподаватели от професионалната гимназия. Идеята на събитието е част от социалната политика на ИНТЕРАГРИ за диалог на бизнеса и образованието с цел развитие на сектора.

„Земеделието е един от секторите, в които иновациите все още не се използват в пълен капацитет. Новите, по-производителни и икономични машини ще направят сектора по-рентабилен и независим. Ние вярваме, че въвеждането на повече нови технологии ще направи сектора и по-привлекателен и за младите хора, които са бъдещето. С цел да развиваме и дадем шанс за просперитет на младите хора в България, нашата социална ангажираност е насочена към развитие на техния потенциал, чрез съвместна работа с университети и специализирани училища, техникуми в страната. Развиваме и стажантска програма, която дава шанс на младите специалисти в сектора да развият и надградят своите знания и умения на практика.“, споделя г-н Даниел Минев, Изпълнителен директор на ИНТЕРАГРИ България.

Професионална агротехническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в гр. Бяла Слатина е едно от най-старите професионални училища в България, открито през 1923 г. лично от министър-председателя Александър Стамболийски. През 2023 г. Гимназията чества 100 години от основаването си. Училището разполага с впечатляваща база за провеждане на теоретични практически занятия, напълно реновирано, от 2020 г. в Училището е открит и високотехнологичен  СТЕМ център, уникален по своя капацитет и иновативно оборудване, на разположение на обучаващите се са 6 мултимедийни зали с 3D принтери и оборудване за създаване на добавена виртуална реалност.

Регионът на Бяла Слатина разполага с едно от най-големите землища в страната с богато разнообразие от отглеждани култури, затова  ориентирана към предлагане на цялостни решения за земеделието, ИНТЕРАГРИ България планира дългосрочно партньорство с Професионалната агротехническа гимназия, като споделя своето know-how в обучението на бъдещи кадри за земеделието.

ИНТЕРАГРИ България е един от водещите доставчици на самоходна земеделска техника, прикачен инвентар, резервни части и сервизни услуги с изградена мрежа от 11 търговско-сервизни комплекси в цялата страна. Компанията е единствен официален вносител на земеделска и строителна техника с марката New Holland за страната. С над 120-годишна традиция и доказано технологично превъзходство, като носител на 3 поредни рекорди на „Гинес“, марката New Holland e добре познат и предпочетен бранд за земеделска техника, както в световен мащаб, така и в България. Компанията представлява още добре познати премиум марки марки за прикачен инвентар – Kinze, Bednar, Rauch, MacDon, Brantner, Kongskilde, Cochet, Provitis, Irrimec и др., с което доказва стремежъ си да предоставя качествени комплексни бизнес решения за своите клиенти.

Повече информация на 0700 46 666, interagri.bg и социалните мрежи на ИНТЕРАГРИ.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X