Време е!: Дни на полето в Добруджа ще се проведат от 25 до 27 юли

За втора година организатор на платформата Дни на полето, носеща чистата енергия на полето, житото и хляба, е Добруджанският съюз на зърнопроизводителите, част от НАЗ, с председател Радостина Жекова. Платформата вече се превърна в място на среща на земеделци и професионалисти, хора, влюбени в земята и това, което правят. Дните на полето са посветени на хляба и хората, които го отглеждат, на земеделието и бъдещите поколения, които да бъдат отгледани с любовта към земята, труда и българското. Миналогодишното издание на платформата пожъна огромен успех и тази година българските земеделци отново очакват събитието с нетърпение. А то е вече пред вратата! Само след по-малко от 2 седмици българските земеделци ще се съберат край Добрич, за да отбележат с колеги края на жътвата и началото на следващия стопански цикъл в земеделието. С много надежда, настроение и любов.

На полето в реална работна обстановка ще бъдат представени технологии, хибриди, листни торове, препарати, машини.

Вече има заявки десетки за участие, има и нови фирми, които искат да се включат в платформата. Организаторите са заложили освен на полезна и актуална информация по най-наболелите въпроси в агросектора, и на повече занимания, игри, музика, вечерни партита, изненади, подчерта Радостина Жекова, председател на браншовата организация в Добричко и допълни:

„„Затова създадохме този празник – за да може всеки земеделец да вземе семейството си, да се забавлява и да се чувства добре. Идеята е след жътвата на пшеница да споделим мнения и опит, да се срещнем с колеги, да се повеселим. Това, което със сигурност ще направим и продължим, е да запазим интереса на децата към брашното, зърното и хляба. На това държим изключително много. Те са бъдещето и силата ни, на тях трябва да предадем любовта към земята. Със сигурност земеделският форум ще бъде отново средище на емоции и забавления“.

60 фирми са заявили присъствие – всички семенарски компании на българския пазар, голяма част от търговците на торове и препарати за растителна защита, фирми, които продават машини и техника.

Промяна ще има във формата – тридневният празник ще започва всеки ден от 14 часа и ще продължава до 22 часа. Променена е и локацията – второто издание ще се проведе в полетата на фирма „ЕЛ-СИ“ ООД на край Добрич.

Програма Ден на полето 2023,
организирани от Добруджански съюз на зърнопроизводителите
25.07.2023
14.00 отваряме врати
15.00 среща с представители на МЗХ
17.00-22.00 официално откриване
/клуб за народни танци Жътвари,
Георги Костадинов,
Ивелина Росенова/
26.07.2023
14.00 отваряме врати
16-15.00 МЗХ- технически инспекторат
15.00 Деца на полето
16-18.00 демонстрации машини
17-18.00 AgroHub-дигитализация и иновация в земеделските стопанства
19.00-22.00 Deep zone project
27.07.2023
14.00 отваряме врати
16-18.00 демонстрации машини
19.00-22.00 Тутурутка
Полето търси таланти
Кетъринг-“Walnuts life and food”
ПРОГРАМАТА Е РАБОТНА. ВЪЗМОЖНИ СА ПРОМЕНИ!
Място:
5-ти километър, Добрич,
домакин “ЕЛ СИ М” ООД

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X