След анулирането на Зърнената сделка САЩ ще отпуснат 250 млн. щ. д. на Украйна за земеделие

Това съобщи ръководителят на Американската агенция за международно развитие USAID Саманта Пауър по време на посещение в Одеса, предава Ройтерс.

Говорейки в градското пристанище на Одеса, Пауър обяви, че тези инвестиции като част от инициативата на USAID за подкрепа на селскостопанския сектор на Украйна ще бъдат насочени към развитието на селскостопанската инфраструктура и разширяването на други маршрути за износ. Тя също призова властите и бизнеса на други страни да отделят повече средства за подпомагане на фермерите и „стимулиране на икономиката на Украйна“, съобщава strana.best.

„Имаме колективен интерес да запазим украинските фермери в бизнеса“, каза Пауър.

По-рано друг представител на САЩ, координаторът на Съвета за сигурност на Белия дом Джон Кърби, заяви, че Съединените щати няма да изпращат военни кораби, които да ескортират търговски кораби от Украйна, след като споразумението за зърно беше нарушено.

Общо Саманта Пауър обяви над 500 милиона долара допълнителна хуманитарна помощ за задоволяване на спешните нужди на украинците, засегнати от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X