Таня Хаджидимитрова: Намерихме се в идеята за добротворството

Поет, писател, общественик, журналист, фотограф – ямболският творец Таня Хаджидимитрова е докоснала сърцата на мнозина със своето творчество. Тази година в рамките на Деня на полето в Добруджа имаше и благотворителна част – продажба на фотографии от Таня Хаджидимитрова. Събраните средства са преведени в помощ на Професионалната гимназия по земеделие в Добрич. Едно изключително благородно и похвално дело. Тогава Таня отказа да ни даде интервю, мотивирайки се, че това, което я е подтикнало към този благороден жест не е публичност. Напълно разбираемо.

Но тъй като ние, в Гласът на земеделеца, вярваме, че добрите хора в днешния ден трябва да се знаят и да служат за пример, все пак успяхме да я убедим да разкаже повече за себе си. Ето какво ни сподели без редакция. Защото думите са прекрасни.

Тракийка – до мозъка но костите си.

Българка – по кръв!

Майка – подарила на държавата три броя отроци, всеки от които се реализира според разбиранията си. Въпреки държавата. Тавтология. Умишлена при това.

Потомка съм на стар овчарски род с корени от Одрин.

Боготворя родината си, земята, водата и най вече Нея – ПРИ-родата. Забелязваш ли, че употребените в предното изречение думи са в женски род…

Защото те са Цялото – човек е част от цялото. От онова, което дава живот на всичко заобикалящо ни. Това е основата, от която тръгваме да гоним илюзиите си, мечтите си, реалностите си. ПРи-родата!!!

Е, мисля, че стана ясно защо с Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, се намерихме в идеята за добротворството.

И съм морално удовлетворена от случилото се! Видях децата на Добруджа, видях младите хора на Добруджа, видях зрелостта на Добруджа. Щастливка съм!

Пожелавам още много пъти да има благотворителност в името на Бъдещето на България! Защото миналото ни дава мъдростта, настоящето ни  учи да не се предаваме, но то, Бъдещето, нашето Бъдеще, ще продължи РОДА ни!

Само този, който осъзнава цената на хляба, дето се слага всяка вечер на софрата, той може да има огромно сърце и да отдава от себе си. Време, емоция, чувство, любов, труд, финанси…

ЗЕМЕДЕЛЕЦЪТ е гръбнакът на една общност, на един народ!

Не говоря за общество, а за ОБЩНОСТ! Тънка, но режеща разлика за възприятието на кабинетните хора. На търговците по душа! И на псевдопатриотите!

Иначе като Човеци ще сме загубили!

Та, това са моите Уроци на душата…

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X