Фертинагро – високотехнологични торове за цялостно изхранване на културите (видео)

Фертинагро България АД е представител на един от водещите испански производители на торове за прецизно хранене на растенията – Фертинагро Биотех Испания. Портфолиото на компанията обхваща над 300 различни специализирани продукта, като високо технологични минерални торове, биостимуланти и решения за биоземеделие. Те се произвеждат в 18-те завода на компанията посредством иновативни технологии гарантиращи безупречно качество и проследимост на производствения процес. От основаването си през 1986 г. Фертинагро Биотех чрез агрономически иновации, защитени с 32 патента, предлага на своите клиенти решения за прецизно хранене на растенията, съобразено с конкретните им нужди.

В края на месец юли компанията взе участие в Деня на полето в Добрич, организиран от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. Там разговаряме с Асен Дилов, технически директор във Фертинагро България.

Господин Дилов, какво предлага Фертинагро на българските земеделци?

Това, което отличава нашата компания от всички останали производители на пазара, е че непрекъснато се стремим да разработваме нови продукти, които максимално да отговарят на непрекъснато променящите се нужди на земеделците. Предлагаме продукти с патентовани от нас технологии, защитаващи хранителните вещества.  Към момента нашето портфолио обхваща повече от 310 продукта. Голяма част от тях ние предлагаме и в България.

Фертинагро предлага цялостни решения за изхранването на всякакъв вид култури. В България основно сме насочени към полското производство – есенни и пролетни култури. Но имаме и предложения за овощните култури, в зеленчукопроизводството и оранжерийното производство. Можем да предложим продукти и схеми на хранене за всякакъв тип култури при всякакви почвени и климатични условия.

Стремим се максимално да отговорим на нуждите на земеделците. Това постигаме с постоянни срещи с тях. Водим диалог, посещаваме техните полета, овощни градини и оранжерии. Консултираме ги спрямо техните конкретни условия и нагаждаме препоръките си спрямо техните изисквания. Така можем най-точно и прецизно да отговорим на техните нужди и да им препоръчаме конкретни продукти, които да постигнат високите цели, които си поставят земеделците.

Кои са най-актуалните предложения за Фертинагро в момента?

От целевите продукти, които предлагаме в момента най-актуални са две предложения. Единият продукт е Новофос. Той съчетава технологията за защита на фосфора, която е абсолютно иновативна и няма аналог в света. Това, което прави тази технология уникална е възможността да предложим няколко вида технологичен фосфор, който запазва достъпно хранителното вещество през цялата вегетация. Друга особеност на тази технология е наличието на биостимулант в гранулиран продукт, който дава възможност за разблокиране на наличния фосфор в почвата. По този начин съдействаме в дългосрочен план да осигурим активното вещество фосфор да бъде достъпно за растенията не само през настоящата, но и през следващите вегетации.

Другият продукт, който е актуален в момента и представяме активно на земеделците е Дурамон НитроЦинк. Това е продукт, който отговаря за азотното хранене на растенията и в голяма степен покрива нуждите от азот на културите. Това, което го отличава като продукт спрямо всички останали на пазара е отново патентованата и иновативна технология за инхибиране на азот. Факт е че на пазара има много продукти, които предлагат азотосъдържащи торове с инхибитор, но нашият патентован инхибитор не е добавка към самия тор, а по химичен път е изменена самата форма на азота в тора и по този начин го предпазваме от изпаряване или протичане в долните почвени слоеве. По този начин с един продукт и едно решение можем да покрием всички нужди от азотно хранене на всяка една култура.

Къде се позиционират продуктите на Фертинагро като цена?

Като високотехнологични торове се позиционираме във възможно най-високия клас. Опитваме се от друга страна да бъдем максимално рентабилни и да отговорим на нуждите на земеделците без излишно да се повишават цените. Много от земеделците, когато чуят технология, правят асоциация с нещо скъпо. А всъщност не е така. Да, технологията изисква много средства за инвестиции за разработването й, но когато тя не е ефективна ценово за самия земеделец той няма смисъл от тази технология. Затова се опитваме да предложим максимално високотехнологични и качествени продукти на разумна цена за земеделците.

За компанията:

Фертинагро България АД е основана през 2018 г. Към момента търговският екип на компанията покрива цялата територия на България.  Продуктите за хранене на растенията пристигат от Испания с морски транспорт и се съхраняват в централен склад в град Девня.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X