Министър Вътев взе участие в официалното откриване на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „АГРА 2023“ в Словения

През 2024 г. България ще бъде страна-партньор на събитието

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе участие в официалното откриване на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти „АГРА 2023“ в гр. Горня Радгона, Словения.

По-рано днес министър Вътев проведе неформална среща с министъра на земеделието, горите и храните на Република Словения Ирена Шинко, по време на която бяха обсъдени предизвикателствата в аграрния сектор, възможностите за обмяна на опит и добри практики в областта на пчеларството. Сред темите на разговор, които бяха обсъдени от двамата министри беше и предстоящото участие на България като страна партньор на изложението “АГРА” през следващата година.

На българския щанд министър Вътев посрещна президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар, която официално откри изложението.

За поредна година Министерството на земеделието и храните организира участие в изложението с национален щанд. Той е разположен на площ от 69 кв. м., като на него тази година се представят пет фирми, които предлагат мед, пчелни продукти, млечни продукти и етерични масла.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X