Трети ден горски служители се включват в овладяването на пожара в района на Чепеларе

Вече трети ден горски служители участват активно в гасенето на пожара в района на Чепеларе. Над 100 представители на Южноцентрално държавно предприятие Смолян, Регионална дирекция по горите, пожарникари и доброволци участват в борбата с огъня, който продължава да бушува над село Хвойна.

Пожарът е в борова гора, като засегнатата площ е вече над 1000 дка. Има отделни огнища, които не са локализирани. Продължава работата и с тежката техника на Южноцентрално държавно предприятие, с която се осигурява достъп за противопожарните автомобили през труднодостъпния  терен, правят се просеки срещу разпространението на огъня. На терен в борбата с огнената стихия са служители на ЮЦДП и на държавните горски стопанства в Хвойна, Смолян, Широка лъка, Кормисош, Извора, Смилян, Михалково, Славейно, Златоград, Ардино, Асеновград и Пловдив. През нощта шест екипа на пожарната са дежурили, за да не се допусне разпространение на пламъците. Днес усилията също ще бъдат насочени огънят да бъде ограничен, за да не слезе към „Синият хан“ и с. Хвойна.

В овладяването на пожара и днес ще се включат двата хеликоптера. За момента няма опасност за близките населени места. В частта около главния път пожарът остава ограничен.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X