Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици за пет области в Източна България обяви НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за интензивни валежи и гръмотевици в пет области от източната половина на страната. Остават и условията за градушки, се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана на сайта на НИМХ.

Областите с жълт код за интензивни валежи и гръмотевици за днес са Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Търговище и Ямбол. В северните части на тези области ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има локални краткотрайни валежи и гръмотевици с количества до 20-25 литра на квадратен метър. Ще има и условия за градушки.

Максималните температури днес в страната ще са между 27 и 32 градуса, в София – около 27 градуса.

Преди обяд по Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като привечер и през нощта срещу петък на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала./БТА

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X