Нова инвестиция на Агрополихим осигурява доставки на течен азотен тор с европейско качество

„Агрополихим“ АД и „Афер България“ ЕООД реализират още една дългосрочна инвестиция за гарантиране на качеството на доставките на течен азотен тор, UAN 32% и течен азотен тор със сяра, UAN 28% + 5 S. Дружеството закупува от Италия нови автоцистерни, които се очаква да пристигнат в град Девня в края на месец септември.

Конфигурацията на новия прикачен инвентар е поверена на титулуваните брандове SANTI и MENCI и е изцяло съобразена със спецификите на превозване на всички видове течни торове. Специален материал с допълнителна изолация обещава, че при понижение на температурите, течният тор няма да кристализира, а подсилено покритие ще защитава продукта в танка при летни горещини и други атмосферни амплитуди.

Автоцистерните са с най-високо ниво на оборудване, което ще позволи осъществяване на качествен контрол над продукта от момента на вземане на проба от Централна изпитвателна лаборатория на Агрополихим до момента на осъществяване на доставката до клиента.

Според г-н Владимир Теохарев, Директор Логистика към Агрополихим АД, направената инвестиция ще подобри значително логистичната обезпеченост на Дружеството и ще гарантира осъществяването на доставката по оптимален и икономически обоснован начин. Поддържането и управлението на собствен специализиран инвентар ще бъде силен инструмент срещу компрометиране качеството на течния тор при доставка поради непригодност на превозното средство, липса на чистота на контейнера или нежелано външно въздействие по време на доставка.

Агрополихим е единствен производител на течен азотен тор в България. Продуктът представя прецизно решение за азотно подхранване с до 30% по-ниски загуби на N в сравнение с амониевия нитрат и карбамида, поради което интересът към него нараства с всяка изминала година. Именно за да отговори адекватно на пазарното търсене и на бързо променящата се бизнес среда, Дружеството инвестира в комплексна услуга по доставка на UAN и UAN+S. До края на годината новите автоцистерни ще достигат до партньорите на Агрополихим в България, като ще предоставят и допълнително улеснение при разтоварване – оборудване, както за гравитачно разтоварване, така и за приложение на претоварни помпи. GPS софтуер ще следи постоянно движението на колите и още веднъж ще подсили контрола на всеки един етап от доставката.

Наред с реализираните до момента инвестиции, вложението в собствен логистичен инвентар за течен тор е в синхрон с разбирането на Дружеството за устойчиво развитие, високо качество на крайния продукт, екологична съобразност и икономическа рентабилност.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X