Васил Грудев: Ще защитаваме правата и интересите на българските земеделски производители в Брюксел

Ще защитаваме правата и интересите на българските земеделски производители и в Брюксел, където днес се провежда конференция на Европейската народна партия, която е във връзка с дизайна на общата селскостопанска политика в следващите 10 години. На тази среща ще запознаем всички, в това число и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на ЕНП Манфред Вебер, с тежката ситуация, в която се намират българските земеделски производители. Тя е още по-тежка, защото европейските решения към момента не работят.
Решението, което трябва да търсим се намира приоритетно на европейско ниво.
Тази проблематика не е българска, национална, а тя е европейска проблематика.
Има базово общо споразумение за асоцииране между ЕС и Украйна от 2014г., в сила от 2017г., като неговата цел е всички митнически тарифи да бъдат хармонизирани, но украинските продукти да започнат да отговарят на тези стандарти, на които отговаря и нашата продукция.
Привърженик съм на идеята, че трябва да има общо европейско решение.
По неговите думи, има базово общо споразумение за асоцииране между ЕС и Украйна от 2014 г., в сила от 2017 г., като неговата цел е всички митнически тарифи да бъдат хармонизирани, но украинските продукти да започнат да отговарят на тези стандарти, на които отговаря и нашата продукция.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X