HTI представя компостиращи решения в помощ на кандидатите по мярка „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“

Компостирането, наред с други решения за обработка и оползотворяване на органични отпадъци, е все по-актуална тема в светлината на екологичните и устойчиви търсения на индустрията. Доказателство за това откриваме и в мярката „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ от Националния план за възстановяване и устойчивост, която предоставя финансиране за закупуване именно на такъв тип оборудване. В тази връзка компанията HTI България, част от GC-HTI, организира специални информационни събития, с които да представи своите решения за компостиране и анаеробно разграждане на заинтересованите страни и да отговори на всички въпроси, свързани с конкретни идеи и проекти по мярката. Те ще се проведат тази година на 26 октомври в София и на 3 ноември в Стара Загора. Повече по темата вижте в следващите редове.

Технологични решения, машини и оборудване в помощ на кандидатите по мярка „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“

Какво: Презентация, коктейл, b2b срещи

Лектор: инж. Вероника Марков

София

Кога: 26 октомври 2023 г. от 10.00 ч.

Къде: хотел „Метрополитън“, София

Стара Загора

Кога: 3 ноември 2023 г. в Стара Загора от 10.00 ч.

Къде: спа Хотел „Армира“, Старозагорски минерални бани

Вход: свободен с предварителна регистрация на мейл [email protected] или на телефон 0884 136 888

Компостирането представлява контролиран биологичен процес, чрез който се рециклират на 100% органичните отпадъци и се трансформират в богат на хумус продукт. Процесът намира приложение при третирането на органични битови отпадъци, животински торове, зелени отпадъци от селското стопанство и утайки от пречиствателни станции за отпадъчни води“, обясни инж. Вероника Марков от HTI България, която ще бъде и основният презентатор по време на събитията. „Насищането на въглерод в почвата като хумус носи редица предимства. Въглеродът може да съхранява до осем пъти повече от собственото си тегло под формата на вода, което защитава подпочвените води и предпазва почвата от ерозия – изключително важно в контекста на климатичните промени и свързаните с тях продължителни засушавания, редуващи се с поройни валежи. Но не само водата се съхранява благодарение на компоста, хранителните вещества също се превръщат в усвоими за растенията по подходящ начин и в нужния за тях момент“, допълни тя.

Дейностите по доставка и монтаж на машини, оборудване и инсталации за управление и
оползотворяване на отпадъците от земеделското производство, третиране и 
оползотворяване на растителен и животински торов отпадък, вкл. за 
компостиране, метанизация са допустим разход по мярка „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ от Националния план за възстановяване и устойчивост. Финансирането възлиза на до 50%, като максималната стойност е до 1 000 000 лв. Мярката е отворена за кандидатстване до 20 декември 2023 г., а всеки който има конкретен проект или идея за проект, ще има възможността да се консултира с екипа на HTI България. Фирмата ще организира специални b2b срещи по време на информационните дни, за да отговори на всички въпроси и да предостави конкретни технологични предложения.

Можете да заявите своето присъствие на мейл [email protected] или на телефон 0884 136 888.

Източник на снимковия материал: HTI Българияcanva.com

За регистрация последвайте ЛИНКА

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X