New Holland представя CR11 – флагманът от следващо поколение

  • Комбайнът CR11 е съвсем нов продукт, който наследява флагман линията CR, включваща световния рекордьор90, с друго ниво на производителност.
  • Комбайнът CR11 е усъвършенстван, за да осигури по-висока производителност, с минимална загуба на зърно, подобрено управление на остатъците и повече автоматизация. Подобренията целят да намалят общите разходи за прибиране на зърното.
  • CR11 ще се произвежда в Центъра за върхови постижения в областта на прибирането на реколтата на New Holland в Зеделгем, Белгия
  • Първо публично представяне на изложението Agritechnica 2023 г.
  • Комбайнът New Holland CR11 може да бъде заявен в ИНТЕРАГРИ България – единствен официален вносител на NEW HOLLAND земеделска и строителна техника за страната

 Като важна стъпка в областта на прибирането на реколтата с голям капацитет, New Holland Agriculture представя на Агритехника 2023 новия CR11, който включва нови авангардни технологии, които ще спомогнат за намаляване на общите разходи за прибиране на реколтата за големите зърнопроизводители, както и ще увеличат рентабилността им. Новият комбайн е проектиран и ще се произвежда в Центъра за върхови постижения в областта на прибирането на реколтата на New Holland в Зеделгем, Белгия. Благодарение на най-модерната автоматизация той ще предложи нови нива на производителност, ще сведе загубите на зърно до почти нула, с най-добро качество на зърното и перфектно управление на остатъците.

Новият CR11 надгражда успеха на настоящия водещ комбайн на New Holland,

който се оглавява от CR10.90 и държи Световния рекорд за най-много

пшеница, прибрана за осем часа 797,656 тона, в продължение на почти десетилетие, считано от 15 август 2014 насам.

Приближавайки се до честването на 50-годишнината на технологията Twin Rotor™ на New Holland през 2025 г., новият CR11 ще подчертае и предимството на концепцията Twin rotor, която революционизира начина, по който фермерите прибират реколтата и която сега е част от ДНК-то на New Holland. Именно благодарение на технологията Twin Rotor, новият CR все още може да предложи най-високата производителност при най-ниска степен на начупване на зърното на пазара.

New Holland е проектирала новия CR, т.че да достигне максимална производителност, в отговор на обратната връзка от клиенти, които търсят по-голям капацитет, по-ниски загуби и максимална защита на качеството на зърното. Вземайки предвид, това че по-високодобивните култури и непредсказуемото време могат да повлияят както на реколтата през един сезон, така и на следващия, инженерите на New Holland се стремят да създадат машина, която да може да играе пълноценна роля в това да осигури максимална производителност и да разчиства полетата бързо, за да гарантира, че качеството е защитено и че реколтата през следващата година ще се осъществи навреме и по възможно най-рентабилния начин.

Четири стълба при установяване на нов стандарт в прибирането на реколтата

По-висока производителност, почти нулеви загуби, по-добро и по-ефективно управление на остатъците и значително намаляване на времето за престой – това са четирите стълба, върху които е проектиран CR11, с цел да се намалят общите разходи за прибиране на реколтата, за да се подобри рентабилността на земеделския производител.

Благодарение на своя двигател C16 с мощност 775 к.с., ротори с диаметър 2х24 инча, бункер за зърно от 20 000 литра и 210 л/секунда скорост на разтоварване, CR11 значително увеличава производителността до нива, които не са постигани досега.

Инженерите на New Holland работиха върху целта да създадат машина за прибиране на реколтата с нулеви загуби, разработвайки двустъпално почистване. Всъщност новата почистваща система Twin Clean представлява две очистващи системи вложени в една машина, разположени една зад друга, с 2 горни сита, 2 долни сита, 2 зърнени шнека и 2 комплекта сензори за налягане за измерване на натоварването на почистващата система. Като за първи път в индустрията, новата Twin Clean е напълно автоматизирана, за да гарантира равномерно разпределение, за максимален капацитет при нива на загуби, близки до нулата.

Изцяло новата система за управление на остатъците е снабдена с нова сечка и нови турбини за разхвърляне на плявата, проектирани да осигурят най-добро качество на раздробяване и равномерно разпръскване на остатъците при ширина на разпределяне до 60 фута. Наградената система Intellispread, носител на награда за 2022 г.  Сребърен медал за иновации на Агритехника, автоматизира управлението на разпръскването, за да осигури пълно и равномерно покритие на остатъците зад комбайна, независимо от влиянието на вятъра, вида на културата или условията на влажност.

За намаляване на времето за престой е разработена нова автоматизирана процедура за разрохкване. В малко вероятния случай на задръстване на комбайна, автоматичната процедура за отстраняване на запушването, без да се налага операторът да излиза от кабината или да извършва физически усилия.

Намаляването на времето на престой се подпомага допълнително от преработеното опростено задвижване на комбайна с до 25% по-малко компоненти на задвижването с премахването на всички верижни предавки.

В CR11 ще се монтира и новият дисплей Intelliview 12 и системата за водене IntelliSteer™, заедно с други важни функции за прецизно земеделие, като телематика и дистанционно управление.

Освен това NutriSense™ се предлага с NIR сензор, който следи за качеството на културите чрез използване на близка до инфрачервената светлина за анализ на хранителните вещества, като съдържание на протеини, нишесте и масло, както и нивата на влага и може да създава карти на тези нива за по-нататъшен агрономически анализ.

Видими промени

Някои от характеристиките на новия комбайн са видими с просто око. Новият комбайн се отличава с напълно нов дизайн, който съчетава първокласна естетика с форма и функционалност. Множество подобрения на кабината осигуряват допълнителни предимства по отношение на комфорта и управлението.

На Агритехника CR11 е изложен с новия 15-метров (50-футов) хедер, произведен от MacDon за New Holland, който допринася за повишаване цялостната производителност и ефективността на полето.

Отчитайки тенденциите за намаляване на уплътняването на почвата в комбинация с регулациите за широчина на транспорта, CR11 предлага гама от по-широки гумени вериги и по-големи гуми. Машината на Агритехника ще бъде оборудвана с гуми от Michelin – Michelin Cerexbib 2 – размер 900/65R46 с диаметър 2,32 м са съвместна разработка между New Holland и Michelin. Това е първият път, когато това следващо ниво на размер на гумите се въвежда на комбайн от какъвто и да е тип. По-дългият отпечатък на гумата и повишеното сцепление осигуряват намалена площ на уплътняване на почвата без аналог.

Тясно сътрудничество между екипите по индустриален дизайн и инженерство, заедно с продуктовите специалисти и маркетинга на марката е създало дизайн, който е фокусиран върху нуждите на клиентите, с форма, която наистина следва функцията. Резултатът е емблематичен, освежен дизайн, който е стилен и същевременно неподвластен на времето.

Ларс Соренсен, ръководител на отдел „Комбайни и хедери“ в New Holland Agriculture, заяви: Консолидирането на фермите, увеличените добиви и кратките срокове за прибиране на реколтата водят до необходимостта от продължаващо развитие на капацитета на комбайните, с по-малко загуби на зърно и при най-добро качество. Този нов комбайн променя правилата на играта на пазара, за да предложи следващото ниво на производителност, без да може да се сравни с нищо, което се предлага на пазара днес. Това е признато от DLG, когато те присъдиха най-важната награда за иновациите в нашата индустрия на нашия нов CR – Златен медал за иновации на Агритехника. В утвърдените гама от модели CR вече имахме доказана в това отношение конструкция, увенчана с модел CR10.90, който доказано осигурява най-високата  производителност в света. Постигнахме по-нататъшни успехи в областта на технологиите и автоматизацията и силните отзиви от първите тестове на фермерите доказват общото вълнение от пускането на тези нови машини.“

Карло Ламбро, Президент на марката New Holland Agriculture, заяви: „Този предварителен преглед на нашите CR11 подчертава готовността на New Holland за бъдещето и способността й да се адаптира в отговор на променящите се нужди на нашите клиенти по целия свят. Под радикалния нов стил на нашия вътрешен екип на CNH Industrial, ръководен от Дейвид Уилки, се крие един много специален дизайн във всяко отношение, който създава пакет от функции, който не ще замени настоящата гама CR, а ще добави изцяло ново ниво на производителност към настоящото предложение. Целият ни екип свърши фантастична работа, за да надгради настоящия ни комбайн, който е световен рекордьор, като предложим нещо още по-добро и ние сме щастливи да го представим на света. Допълнителни подробности ще бъдат разкрити преди пълното представяне на CR11.“

Пълната гама земеделска техника New Holland ще намерите в единствения официален вносител за страната ИНТЕРАГРИ България. За контакти: 0700 46 666, www.interagri.bg и социалните мрежи на ИНТЕРАГРИ.

 

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X