Карл, автономната концепция на Kuhn

Една от няколкото нови автономни машини на немското изложение и един от най-скъпите проекти за научноизследователска и развойна дейност за Kuhn, хибридният  двигател на Volvo с мощност 175 к.с. в Карл осигурява цялото електричество, необходимо за захранване на силовата линия и монтирания отзад комплект (700v система), който на машината на изложението е агрегатиран с 2,5-метрова брана Kuhn.

Капацитетът на задното повдигане на машината с тегло 8.5 тона е 5 тона, а предната връзка повдига респектиращите 3.5 тона. Ширината на междуосието е 34 или 45 см, скоростта варира от 3-15 км / ч, а превозното средство с ширина 2,5 м се придвижва върху ремарке  между полетата. Капацитетът на резервоара за гориво се казва, че е достатъчен, за да позволи на машината да работи в продължение на осем часа.

Още няколко прототипа ще се присъединят към Карл. Те вече са създадени, но от Kuhn искат да натрупат работни часове и да ги изпробват в различни условия на полето и с различни инвентари. Бункерът ще бъде дискусионна точка. Дали ще бъдат оборудвани с голям бункер за семена /торове или с по-малки. Проблемът с това е логистиката на зареждането им, вероятно изискваща някаква автоматична система на полето.

Обратно към сегашната машина, която завърши 200 часа тестове тази година близо до фабриката в Саверн. Машината работи като трактор, следвайки GPS насочващи линии (необходим е супервайзор на полето). Следващият етап ще бъде да се добави пълен пакет от сензори, камери и LiDAR за откриване на препятствия и блокажи на инвентара, за да му позволи да работи наистина автономно.

Фирмата подчертава, че те все още не са разработени, но трябва да бъдат лесната част, като се има предвид, че вече е натрупала доста опит в тази област със своя робот за хранене Aura TMR.

Планът е да изведем няколко Karls с избрани ферми през 2025 г., а нашият съвет е да очакваме да видим машина, оборудвана с всички необходими сензори за безопасност и т.н., и с различен преден и заден комплект на следващата Agritechnica през 2025 г. Кун разбираемо е предпазлив за това кога Карл може да стигне до ценови листи, но няма да се изненадаме да видим това да се случи до следващото шоу през ноември 2027 г.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X