МЗХ утвърди Методиката за предварителните условия в Стратегическия план за 2023-2027 г.

Със заповед на министъра на земеделието и храните е утвърдена Методиката за прилагане на предварителните условия в Република България за периода 2023-2027 г., във връзка с изискванията за подпомагане по новия Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони (СПРЗСР 2023-2027 г.)

Методиката включва правила за определяне на намаленията на плащанията при неспазване на изискванията на стандартите за добро земеделско и екологично състояние и законоустановените изисквания за управление.

Изпълнението на предварителните условия е задължително изискване за получаване на финансиране по интервенциите в СПРЗСР 2023 – 2027 г. Те допринасят за висока степен на устойчивост и гарантират условия на равнопоставеност на земеделските стопани.

Методиката за прилагане на предварителните условия определя начина на контрол при изпълнението на стандартите за ДЗЕС, са утвърдени с друга заповед на министъра на земеделието и храните, както и на законоустановените изисквания за управление.

Повече информация може да видите тук:

https://www.mzh.government.bg/bg/obsha-selskostopanska-politika-2021-2027-g/strategicheski-plan-za-razvitie-na-zemedelieto-i-selskite-rajoni/

 

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X