Carbonsafe – част от българската делегация на световната конференция за климата в Дубай COP28

Българската компания за въглеродно земеделие Carbonsafe e част от българската делегация на 28-ата сесия на Конференцията на страните по рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (COP28). Carbonsafe е призната за световен стандарт в методологията за издаване на сертификати за въглеродни кредити.

Carbonsafe взе участие в специален панел като част от програмата на българския павилион на COP28 в Дубай, ОАЕ по покана на МОСВ. Темата на панела беше МСП-та като лидери в екосистемните иновации.

Карбонсейф представи идеята, че сектор земеделие може да бъде част от решенията по пътя към Net Zero и с добра програма за въглеродно земеделие, при обхват на 100% от земеделските земи, България има потенциал да премахва 30% годишно от националните нетни емисии.

Ангажираността на бизнеса, администрацията, науката и Правителствата и обединяване на усилията са от съществено значение за постигане на високи резултати в транзита към въглеродна неутралност.

В рамките на СОР28 бе проведена среща между г-н Христо Николов – съосновател и ръководител научна и изследователска дейност в Карбонсейф, г-н Кавирадж Сингх – съосновател и управляващ директор в Earthood, г-н Юлиан Попов – министър на околната среда и водите и г-жа Боряна Каменова – директор на дирекция „Политика по изменение на климата” към МОСВ.

На срещата бе обсъдена възможността за сътрудничество и как член 6.2 и член 6.4 от Парижкото споразумение се отнасят към търговията с въглеродни емисии и могат ли действащи схеми за търговия с емисии на доброволния пазар, генериращи висококачествени въглеродни кредити от проекти на територията на Република България да бъдат имплементирани и признати за отчитане на национално определените цели.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X