Швейцария ще изгради нови складове за зърно в пристанище Измаил

В пристанището на Измаил ще се появят нови складове за зърно, които ще бъдат изградени от швейцарската компания Harvest Commodities. Това ще бъде важна стъпка за развитието на украинската зърнена промишленост, въпреки войната.

Niels Troost, представител на инвеститора, заяви, че тяхната компания е решила да инвестира в изграждането на тези складове, за да улесни износа на зърно от това пристанище. Той подчерта, че това не само ще създаде нови работни места, но и ще осигури на чужди държави зърно, включително африкански.

Въпреки трудната ситуация и военните действия, зърното от Украйна остава важен ресурс за много страни. Инициативата „Зърно от Украйна“ се превърна в една от най-успешните истории на 2023 г., благодарение на сътрудничеството на военните, правителствените агенции и чуждестранните инвеститори.

Нилс Троост подчерта, че те вярват в този проект и вече си сътрудничат с украинските партньори. Техните плавателни съдове вече успешно са доставили над 110 хиляди тона зърно на световните пазари от пристанище Одеса като част от Черноморската зърнена инициатива през август 2023 г. Общо от 2021 г. компанията е изнесла повече от 350 хиляди тона украинско зърно в различни страни по света.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини