Хауърд Бъфет: Ние не считаме всичко, което правим в Украйна, за безплатна помощ. Това е инвестиция

Всичко, което фондацията „Хауърд Г. Бъфет“ прави в Украйна, с изключение на предоставянето на хуманитарна помощ, е инвестиция. Филантропът говори за това в интервю за Latifundist.com.

„Построих моста Одеса-Рени и го виждам не като хуманитарна помощ, а като инвестиция. Оборудването за фермерите, което предоставяме като част от програмата Victory Harvest, също е инвестиция. Но ако говорим за програма, която да помогне на хората с храна в зоните на първа линия, тогава това вече е благотворителен проект“, каза Бъфет.

През 2023 г. фондацията възстанови моста Одеса-Рени. Преди шест месеца Хауърд Бъфет беше потърсен от американския посланик с въпроса дали неговата фондация може да изгради модулни мостове в района на Харков. Фондацията се съгласи и закупи материали, които биха били достатъчни за изграждането на 11 моста в региона.

„И точно по това време видяхме новината, че мостът, свързващ Одеса и Рени, се срути заедно с камиона на него. Веднага казах, че малко променяме плановете за Харков и влагаме всичките си усилия във възстановяването на този мост“, каза Бъфет.

По думите му фондът е изпратил на Украйна над 500 млн. щатски долара. Може би през 2024 г. ще изпрати още 300 милиона долара или повече.

За да обобщим, фондацията на Хауърд Бъфет, заедно с ADMинвестира в „сухо пристанище“ на границата с Унгария.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X