Конгресът на САЩ може да приеме закон за забрана на руските селскостопански продукти

Камарата на представителите на САЩ обсъжда и се очаква да приеме Закон за забрана на руските селскостопански продукти. Законът ще изисква от министъра на финансите да инструктира американските служители в Световната банка, МВФ и други международни финансови групи да насърчават инвестиции, които ще намалят глобалната зависимост от руските торове и зърнени култури.

Това съобщиха от American AG Network.

„Бруталността, която Русия отприщи срещу украинския народ, има дълбоки последици в Украйна и по света. Това включва значителни съкращения в глобалното предлагане на храни и високи цени на безброй храни и торове“, каза Максин Уотърс, демократ от Рейтинговата камара на финансовите услуги.

През 2022 г., поради войната в Украйна, световните цени на торовете и зърното се увеличиха. Но в началото на миналата година цените започнаха да намаляват.

DTN съобщава, че средните цени на торовете на дребно са били смесени през миналата година, като шест от осемте основни торове са били по-евтини в края на декември, а два са били малко по-скъпи. От януари до юли цените паднаха с около 34%, като спадът е причинен и от спад в търсенето на природен газ при топло време.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X