Урсула фон дер Лайен заяви, че е време да се разрешат нарастващите разделения по отношение на селското стопанство

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че е време да се разрешат нарастващите разделения по отношение на селското стопанство, съобщава Bloomberg.

Урсула фон дер Лайен реагира на нарастващите протести на фермерите срещу зелените политики и орязването на субсидиите в Европа. Тя подчерта, че положението на земеделските стопани трябва незабавно да се подобри.

Председателят на Европейската комисия започна стратегически диалог с представители на селскостопанския сектор. Нейните забележки бяха част от усилията на Европейския съюз да успокои фермерите, разочаровани от непрекъснато променящите се пазарни правила, които тласнаха много от тях до ръба на фалита. Земеделците смятат стратегическия диалог на ЕС за бавен и не е ясно дали той ще успее да успокои вълната от протести на фермерите.

Предния ден френските фермери спряха камиони, превозващи храна извън Франция. В някои региони на Франция трактори и селскостопанска техника блокираха основни магистрали. Блокадата скоро се разпространи в цялата страна.

В Полша фермерите планират да блокират пътища на 250 места в знак на протест срещу плановете на ЕС за ограничаване на емисиите на въглероден диоксид, както и срещу това, което организаторите нарекоха неконтролиран внос на продукти от Украйна.

Полша подготвя нови забрани за украински продукти. Премиерът на Украйна също призова словашкия си колега да премахне ограниченията върху украинското зърно.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X