Представители на Национално сдружение „Обединени земеделски производители“ се срещнаха с министъра на земеделието

Този следобед представители на Национално сдружение „Обединени земеделски производители“ в Югозападна България се срещнаха с министъра на земеделието Кирил Вътев днес следобед.

„Вчера бяхме в Министерски съвет на среща с министъра на земеделието и премиера Николай Денков, на която не се стигна до консенсус. Заради това на този етап протестите ни продължават. Нашата организация е най-голямата в Югозападна България. Ние входирахме дванайсет искания към властта, свързани с административната тежест, зелената сделка и субсидирането в сектор „Земеделие“, които не бяха разгледани и дискутирани на вчерашната среща. Надяваме се това да се случи днес“, обясниха причината за срещата от Сдружението.

Трети ден зърнопроизводители от Перник и региона изкараха селскостопанска техника и блокираха няколко пътни артерии. За кратко бе затворен за движение пътният възел „Даскалово“. Трафикът в района бе регулиран от представители на полицията и Агенция „Пътна инфраструктура“. Блокади имаше още на главния път София – Кюстендил, в района на Радомир, и на републиканския път от Трън за Перник в района на с. Бабица, община Брезник.

След срещата представители на сдружението съобщиха за Земеделеца.бг, че не са постигнали съгласие и исканията им не са срещнали воля за решаване. Те продължават с протестите.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X