Kомпактни дискови брани AMAZONE Catros + 03 в работни ширини от 4 м до 7 м и система Smart Frame

С моделите Catros + 03-2 AMAZONE вече предлага нови сгъваеми навесни компактни дискови брани с работни ширини от 4, 5, 6 и 7 м. Заедно с това ще продължи предлагането и на прикачен TS вариант с колесар. Catros е перфектен за плитка и интензивна обработка на почвата . Изискването за ниска теглителна мощност, съчетано с високи работни скорости, правят машината изключително производителна и в същото време с нисък разход на гориво. Пълната продуктова гама от трето поколение дискови брани Catros включва работни ширини от 2,5 м до 12 м.

Smart Frame система – удобна, бърза и прецизна

Интелигентната концепция за рама Smart Frame System е изключително лесна за използване. Тази нова форма на регулиране на работната дълбочина означава, че машината трябва да бъде подравнена успоредно на повърхността на полето само веднъж. Работната дълбочина се регулира чрез просто завъртане на носещите рамена на диска. В това отношение редовите дискове се завъртат встрани от рамата за по-дълбока настройка или се завъртат към рамата за по-плитка работа. В резултат на това рамата на машината винаги остава успоредна на почвата, което означава, че машината работи на правилната дълбочина през цялото време.

Това е изключително удобно при използване на навесни машини, тъй като не е необходимо да се коригира горната греда при регулиране на работната дълбочина. Системата има особено предимство при прикачните модели, тъй като регулирането на работната дълбочина не оказва влияние върху комбинацията й с предни инструменти. В сравнение с други концепции на машини, при които работната дълбочина се променя чрез накланяне на цялата машина и по този начин предните инструменти трябва да бъдат пренастроени, системата Smart Frame прави задачата много по-лесна и по-ефективна. Същото важи и при използването на двойно следващи валяци и брани. В резултат на постоянното положение на рамата, валяците не се накланят при промяна на работната дълбочина, а натискът върху двойните валяци винаги е еднакъв. Освен това настройката на опционалната задна брана също остава непроменена.

Колкото е по-голяма работната дълбочина, толкова по-голямо е разстоянието между рамата и рамото на диска и следващия валяк. Това осигурява оптимално преминаване на машината в резултат на по-високия просвет.

Благодарение на системата Smart Frame, работната дълбочина може да се регулира хидравлично от кабината, когато е необходимо, без компромис в резултата и без трудоемко повторно регулиране. Това предлага на оператора максимален комфорт, особено при по-дълбока работа за кратко време, като например в коловози или синори. Фиксираната връзка между двата реда дискове осигурява еднаква работна дълбочина на дисковете. Рамката също е много ясно видима с отворен дизайн, което означава, че се гарантира лесно наблюдение на инструментите.

  • Проста и неусложнена настройка на работната дълбочина
  • Напълно независима настройка на дълбочината на предните инструменти и основния работен елемент
  • Първият и вторият ред дискове винаги работят на еднаква дълбочина
  • Удобен за бързи промени на работната дълбочина, като например работа по-дълбоко при технологични линии или синор
  • Огромен просвет, винаги идеално адаптиран към работната дълбочина

Предни инструменти за всяко приложение

Дисковата брана Catros + 03-2TS е разделена на 3 секции: предни инструменти по избор, дискове и валяк. Като предни инструменти се предлагат сечка или Crushboard. Сечката е с лагери, които не се нуждаят от поддръжка и е идеална за раздробяване на растителни остатъци от рапица, слънчоглед, царевични стърнища или междинни култури. Отделните валяци осигуряват перфектно следване на контура. Crushboard може да бъде избран като алтернатива , ако фокусът е върху подготовката на семенното легло.

Правилният диск за всяка обработка

С диаметър на диска от 510 мм, Catros + позволява дълбочини на работа от 5 см до 14 см и е идеален за широк спектър от приложения. От нарязване на цялата повърхност на стърнищата и подготовка на семенното легло до средно дълбока обработка на почвата и внасяне на органични вещества и течни торове. В зависимост от основното приложение, има избор между гладък, фино назъбен или едро назъбен диск. Също така се предлага и дискът X-Cutter с диаметър 480 мм за много плитка работа от 2 см до 8 см. Вълнообразният профил гарантира движение по цялата повърхност и висока интензивност на смесване.

Едновременно внасяне на течни торове с pro-Pack

Едновременното включване на течни торове по време на почвообработка намалява загубата на хранителни вещества и следователно защитава околната среда. За тази цел AMAZONE предлага pro-Pack за навесните компактни дискови брани Catros + с работни ширини от 5 м, 6 м и 7 м. Това позволява по-бързо изсъхване и затопляне на почвата. В същото време теглото на машината е намалено.

Максимална издържливост с минимална поддръжка

Специалните уплътнения без нужда от поддръжка на лагерите намаляват изискванията за поддръжка до минимум и същевременно осигуряват висока издръжливост. Индивидуалното дисково окачване означава, че лагери винаги са разположени в сянката на почвения поток, за да ги предпазят от износване и да генерират по-добро преминаване. В допълнение към това, предварително натегнатите гумени пружинни елементи и индивидуалното дисково окачване осигуряват оптимално следване на контура със системи за защита от претоварване без нужда от поддръжка.

Следващи валяци за много приложения

В зависимост от условията и нуждите на полето, от широката гама на AMAZONE могат да бъдат избрани различни следващи валяци и брани, за да се постигне перфектно повторно уплътняване.

Опционално се предлага комбинация с GreenDrill за едновременна сеитба на фини семена и междинни култури. Приложението се осигурява чрез прегради пред следващия валяк.

 

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X