Как да се справим с жегите и сушата

Жегата и сушата имат сериозен ефект върху растенията, което води до значителни загуби на реколта.

Важно е да се предотврати фазата на изтощение и да се съсредоточим върху превенцията на стреса, причинен от повишена слънчева радиация и липсата на валежи или напояване, с навременната и ефективна намеса на ранен етап, за да избегнем значителни потенциални загуби на добив!

Препоръчваме ви да обърнете внимание на програмата „СТОП на стреса“ от BTU-CENTER, която се състои от три продукта: антистрес агента ОРГАНИК БАЛАНС стимулатора на растежа АЗОТОХЕЛП и прилепителя ЛИПОСАМ.

Така микроорганизмите в състава на Органик баланс и Азотохелп ще осигурят на растението аминокиселини, които синтезират протеини. Устойчивостта на растенията на различни видове стрес и преодоляването на последствията от тях зависи от качествения и количествен състав на протеините в растенията. Бактериите, които са част от Органик баланс, произвеждат фитохормони и витамини. Азотохелп е биологично средство за подобряване на растежа и храненето на растенията, спомага за повишаване на устойчивостта на растенията към трудни условия. Биологичният прилепител Липосам създава високомолекулна мрежа на повърхността на растението, която предпазва от слънчева светлина, без да пречи на фотосинтезата и дишането на растението. Трите продукта помагат да запазите, дори увеличите качеството и добивите си дори при стресови периоди за културата.

Продуктите могат да се прилагат преди очакваните високи температури, следейки прогнозите на метеорологичните служби или дори след настъпването им, помагайки на растенията да се възстановят. Възможно е използването на самоходна техника или дрон. В зависимост от условията програмата може да се приложи от 1 до няколко пъти.

Как да използвате продуктите от програмата „Стоп стрес“ директно от производителите, вижте във видеото.

 

Купувайки трите препарата  в комплект, като част от програмата СТОП СТРЕС, който спомага не само срещу хербицидни изгаряния , но и срещу засушаване и висока слънчева радиация вие не само ще помогнете на растението да преодолее стреса, но и ще ги получите на по-изгодна цена, отколкото да ги купувате поотделно.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X