Само ваксинирани срещу COVID-19 със сертификат ще участват в „Зелена седмица Берлин 2022“

Само граждани, притежаващи сертификат за имунизация или сертификат за преболедуване на COVID-19, издаден единствено на основание положителен PCR–тест, ще бъдат допускани залите на Панаир Берлин по време на Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство “Зелена седмица Берлин 2022”. Изискването е по решение на организаторите – Община Берлин и Панаир Берлин, става ясно от съобщение на Министерството на земеделието, храните и горите. Няма да бъдат допускани граждани с PCR или бърз антигенен тест за COVID-19, дори и тестовете да са отрицателни. Условието важи както за изложители, така и за всички посетители.

Ведомството за пореден път кани български земеделски производители, отговарящи на тези условия, да участват на престижното международно изложение. То предстои в периода от 21 до 30 януари 2022 година и ще се проведе за 87-ми път в своята история. Изложението е създадено през 1926 година и представлява уникално събитие в световен мащаб, на което се представят новостите в областта на храните, земеделието и градинарството. Събитието предлага на изложителите добра възможност да покажат своите продукти.

Документите за участие се подават по електронен път на посочените в самото заявление имейл адреси ([email protected],[email protected],bg и [email protected]) в срок до 22 ноември 2021 г., вкл. На същите имейл адреси се изпраща и попълнена карта с критерии за оценка и класиране. Актив под формата на различен брой точки носи, ако предприятието участва за първи път, ако представя продукт, вписан като Защитено наименование за произход или Защитено географско наименование, ако в последните 12 месеца е осъществявало износ, ако има интернет страница с поддържана версия на немски език, ако поеме ангажимент да си осигури добър преводач и др. Двата документа може да изтеглите от следващия линк: https://www.mzh.government.bg/bg/ministerstvo/aktualno/mezhdunarodno-izlozhenie-za-zemedelie-hranitelno-vkusova-promish/

За одобрените участници Министерството на земеделието, храните и горите поема наем на оборудвана изложбена площ, национална идентификация на българския щанд, публикуване на информация за фирмата и логото ѝ в каталога на изложението, пропуски на изложителите, транспорт на експонатите и застраховка по време на транспортирането им. Всички други разходи са за сметка на фирмите.

През 2020 г. изложението привлече около 1 700 изложители от 65 страни и над 400 000 посетители, припомнят още от Министерството на земеделието. Република България участва за 31-ви пореден път, като на площ от 143 кв. м производители от различни асоциации и съюзи на производители в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост представиха български продукти като мед, вино, млечни и месни продукти, био-продукти, етерични масла и др.

Миналата година изложението се проведе изцяло в дигитален формат, поради налагането на ограничения, произтичащи от разпространението на коронавируса (COVID-19).

През 2022 г. българските производители ще имат възможност да представят своите продукти на площ от 143 кв. м. Предвид строгите хигиенни мерки, които са предвидени от организаторите поради пандемията от Ковид-19, броят на изложителите ще бъде ограничен и класирането ще бъде извършено съгласно критерии за оценка. Ще бъдат регистрирани единствено заявки, които са изцяло и коректно попълнени и придружени с пълния набор изискуеми документи.

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X