Сеялката Rapid на Väderstad празнува 30 годишен юбилей

Vaderstad – една от водещите компании в света за производство на машини за почвообработка и сеитба, празнува 30-а годишнина на сеялката Rapid. От нейното представяне през 1991 г. са продадени близо 28 000 броя Rapid на фермери по целия свят, търсещи надеждна машина, подходяща за сеитба във всички възможни условия.

С пускането си на пазара през 1991 сеялката Rapid прави революция в технологията на изсяване със своите уникални сеитбени култъри и гениална система за контрол на дълбочината. Тя продължава да жъне огромен успех и днес, 30 години по-късно, след безброй подобрения и нововъведения в концепцията на Rapid.

Когато разработвахме Rapid, нашата цел беше да създадем машина, способна да извърши няколко операции едновременно както и да работи отлично във всички условия на полето. Ние я наричаме универсалната сеялка за слети култури, споделя Бо Старк, Регионален търговски мениджър на Vaderstad за северните пазари и наследник второто поколение в семейството собственик на компанията.

Една от основните причини Rapid да има такъв голям успех е, че тя прави подготовка на сеитбеното легло, подравняване на полето, изсяване и уплътняване на почвата с едно минаване – като в същото време предлага надежден резултат при висока работна скорост. Големите притъпкващи колела след изсяващите култъри станаха запазена марка на Rapid, тези колела осигуряват отличен контакт между семето и почвата, дори у в по-тежки почви.

Притъпкващите колела са офсетно разположени, което означава, че всяко второ колело е разположено на 190 мм назад на отделна ос, това дава много предимства като по-малко вибрации позволяващи по-висока прецизност по време на сеитба, а също така намаляват теглителните изисквания с до 25 процента.

„Спомням си, че преди време разговарях с фермер, който наистина се наслаждаваше на работата си с Rapid. Той винаги казваше, че Rapid е наистина Jeep на сеялките за слети култури, той върши работа на всякъде и във всички условия“ казва Бо Старк.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X