Corteva Agriscience™ с престижна награда

Най-добър продукт за растителна защита“ за формулиране на фунгициди

Компанията е разработила нов фунгицид за зърнени култури Унивок™ с авангардна активна молекула Inatreq™ Active

Сorteva Agriscience™ спечели наградата на Crop Science Awards за най-добър продукт в сегмент защита на културите за иновативната съставка Inatreq™, активно вещество във фунгицида за житни култури Унивок™, съобщава Farminguk. Inatreq™ active е плод на десетилетия работа от едни от най-ярките умове в глобалното разработване на продукти за растителна защита. Тъй като познатите досега методи за създаване на фитотерапевтични средства са ограничени, учените на Corteva се обърнаха към природата, за да открият Inatreq. Новата молекула е получена от естествено съединение, UK-2A, произведено чрез ферментация и преобразувано в Inatreq чрез едноетапна модификация, за да се подобри стабилността му, за да предложи дългосрочна защита.

Представянето на новия продукт в Обединеното кралство и Ирландия е крайъгълен камък за производителите на зърно, казват от компанията. Лансиран във Великобритания тази година, фунгицидът Унивок е първият нов фитотерапевтик за борба със септория и ръжда от 15 години насам.

Майк Ашуърт, продуктов мениджър за фунгициди за зърнени култури в Corteva, казва: „Фермерите се нуждаят от иновативни агрохимикали за защита на своите култури. Изследователите на Corteva Agriscience са отговорни за представянето на този иновативен продукт на пазара. Основното предимство на Inatreq е неговият надежден контрол над Septoria, заплаха номер 1 за зърнено-житните култури в земеделските стопанства в Обединеното кралство“.

Патентованата иновационна формула i-Q4 от Унивок позволява на контролирания от Inatreq фунгицид да се задържа (прилепва) и да се разпространява равномерно върху листата на растенията. Агрохимикалът има предпазно и лечебно действие, дълго последействие от 4 до 6 седмици, не проявява кръстосана резистентност и земеделските производители ще могат да се възползват от неговите гъвкави характеристики на приложение и широкоспектърно действие.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X