Lidea стартира пролетна кампания семена 2022

Компанията предлага персонализирани и устойчиви решения за земеделските стопани. При ранни заявки – атрактивни бонуси!

На 01 септември 2021 Lidea отбеляза първата си годишнина след сливането между Косад Семанс и Еуралис. Подкрепена с дългогодишния опит на двете компании, Lidea стартира новата пролетна кампания с персонализирани и устойчиви решения към зеделските производители. Компанията предлага атрактивни бонуси за ранни заявки до 31.12.2021 г., а именно при заявка на 10 торби, от който и да е продукт в портфолиото слънчоглед и царевица, получавате 1 торба бонус. При заявка на 50 торби, бонусът е 7 торби.

Пълна гама от слънчогледови хибриди на Lidea

Lidea непрекъснато подобрява слънчогледовите хибриди, като се старае да развива високопродуктивна генетика, устойчива на негативни въздействия от различен характер. Една от най-важните технологии, които фирмата разработва, е устойчивостта срещу синята китка, съществена за нашите географски ширини. В България този паразит е доста разпространен и в повечето случаи е водещ критерий при избора на слънчогледов хибрид. Това мотивира Lidea през тази година да разработи нова класификация за устойчивост на хибридите, които ще предлага към синя китка.

Lidea въвежда нова класификация на слънчогледовите хибриди за устойчивостта им на синя китка

Новата класификация на слънчогледовите хибриди за устойчивостта им на синя китка са OR MASTER ESSENTIAL и OR MASTER PREMIUM.

OR MASTER ESSENTIAL на Lidea включва хибриди с устойчивост към умерени нива на заразяване със синя китка. Те са подходящи за отглеждане в полета заразени с най-често срещаните раси на паразита.

OR MASTER PREMIUM включва хибриди, които са с много добра и отлична защита срещу синя китка. Те могат да се отглеждат в полета със силна зараза от паразита, вкл. и там, където има агресивни раси.

Lidea работи за толерантност на слънчогледа към основните заболявания

Следващите генетични направления, в които Lidea работи, са толерантност на слънчогледа към основните заболявания – фома, склеротиния, мана.

Компанията разработи класификация на културата и за устойчивост на мана, която през последните години се превръща в сериозен проблем у нас. Стремежът и старанието на екипа на фирмата е да подобрява и да класифицира слънчогледовите хибриди така, че да улесни избора на земеделските производители.

Класификация на слънчогледовите хибриди за устойчивостта им на мана са MILDEW MASTER ESSENTIAL и MILDEW MASTER PREMIUM.

MILDEW MASTER ESSENTIAL включва хибриди с ниво на устойчивост, подходящи за отглеждане във всички райони, с изключение на райони заразени със силно агресивни раси и с много висок инфекционен натиск.

MILDEW MASTER PREMIUM хибридите са най-добрият избор при полета с изявена зараза от от мана. Подходящи за високорискови зони, в зависимост от различни фактори, влияещи разпространението – скъсен сеитбооборот, чести валежи в периода на сеитба, средна температура в ранните фази на вегетация между 15ºС и 18ºС.

Иновативен подход на Lidea – Boost&Go

За да защити генетичния потенциал на слънчогледовите хибриди, особенно в уязвимите ранни фази на развитие, Lidea стартира иновативен подход – Boost&Go. Boost&Go е революционно третиране на семената, което включва биостимулатор и хранителни вещества, защитени от ново покритие за гарантиране на перфектна хомогенност и защита от биотичен и абиотичен стрес по време на покълване и поникване.

Хибриди слънчоглед на Lidea от всички съществуващи до момента технологии

Lidea предлага на българския пазар слънчогледови хибриди от всички технологии – конвенционална, Клиърфийлд, Клиърфийлд плюс и Експрес, както и от всички групи зрелост – от ранни, средноранни до среднокъсни хибриди.

В технологията Клиърфийлд компанията предлага два хибрида от средноранната група – EC Терамис CL и CS Клериа CL. Терамис е добре познат, а Клерия е нова генетика, която се предлага за втора година на пазара. В Клиърфийлд Плюс технологията предложенията са ЕС Белфис CLP, EC Антемис CLP, ЕС Аграрис CLP и най-новото – ЕС Оазис CLP. ЕС Оазис CLP е изпитван на демополета у нас вече три години и се представя отлично с много добра устойчивост към болести.

От Експрес технологията Lidea предлага 4 хибрида. Най-новото предложение на компанията тук е ранният хибрид ЕС Цейлон SU. Цъфти средно рано и узрява рано. В портфолиото са включени и добре познатите на българските земеделци хибриди ЕС Армоника SU, ЕС Ароматик SU и CS Канария SU.

В портфолиото на Lidea влизат и олеинови слънчогледи, интересът към които през последните години значително нарасна. В тази технология компанията предлага два олеинови слънчогледа – EC Джурасик SU HO и EC Аржентик SU HO. Две са предложенията в олеинов слънчоглед и в Клиърфийлд плюс технологията – познатият досега EC Електрик CLP HO и новият хибрид в този сегмент EC Eмерик CLP HO.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X