Massey Ferguson вече е с ново лого

Емблематичното лого на Massey Ferguson – Triple Triangle вече е с нов облик, по повод 175-ата годишнина на бранда, отбелязвайки новата идентичност на марката „Born to Farm“ през 2022 г.


Massey Ferguson, световната марка на AGCO (NYSE:AGCO), обяви, че вече има нов облик на своето емблематично лого – Triple Triangle, по повод 175-ата годишнина на бранда, отбелязвайки новата идентичност на марката „Born to Farm“ през 2022 г.
„Massey Ferguson предлага на фермерите по целия свят прости и надеждни машини от самото си създаване преди близо 175 години. Малко марки по света могат да претендират за толкова трайно въздействие в селскостопанската индустрия, констатира Ерик Хансотиа, председател, президент и главен изпълнителен директор на AGCO Corporation.


Луис Фели, старши вицепрезидент и генерален мениджър за Massey Ferguson, добавя: „Massey Ferguson се превърна от производител на селскостопански машини в доставчик с надежден опит, който осигурява най-добрата стойност за фермерите и прави техния бизнес по-печеливш и по-устойчив. Този глобално последователен подход, насочен към фермерите, дава възможност на клиентите да изпитат трансформацията на марката по един уникален начин в целия свят. Поради синхронизираната глобална организация, беше естествено да пуснем ново лого по време на този безпрецедентен момент в нашата история.“


„2022 ще бъде годината на новата глобална марка Massey Ferguson“, констатира Франческо Мъро, вицепрезидент на Massey Ferguson по глобален маркетинг, възможности за продажби и партньорства. „Мислехме за ново лого, откакто представихме концепцията MF NEXT на Agritechnica 2019. MF New Era започна да оживява с пускането на MF 8S през юли 2020 г., последвано от пускането на пълната гама продукти през последните 18 месеца, включително нашето дигитално събитие Born to Farm през септември 2021 г. Ноември е емблематичен месец за марката, тъй като се падат точно 63 години след обявяването на създаването на марката и нейното емблематично лого. Докато празнуваме 175-ата годишнина от първата работилница за селскостопанска техника на Daniel Massey през 2022 г., ние почувствахме, че това е идеалният момент да обновим логото, като същевременно представим нов смислен слоган.“, допълва г-н Мъро.


Тройният триъгълник на Massey Ferguson – Най-разпознаваемата икона от 1958 г.
„Формата на тройния триъгълник е силна икона, която олицетворява Massey Ferguson от 1958 г. Нашето ново лого е смесица между силното ни наследство и свежите ценности на марката. Трите триъгълника се припокриват, за да представят взаимноизгодните отношения и доверие между фермерите, търговците и марката“, добави г-н Мъро.


„Работейки като един глобален екип на Massey Ferguson, ние се стремим да направим селскостопанските операции по-лесни, по-печеливши и по-устойчиви по целия свят“, казва Алфредо Йобке, глобален маркетинг директор на Massey Ferguson. „Новото лого означава приобщаване, достъпност, откритост, прозрачност, устойчивост и яснота. Искаме да използваме това ново лого, за да поканим фермерите повече от всякога да станат част от семейството на Born to Farm на Massey Ferguson. Ние също така се възползвахме от възможността да преминем към един модерен, елегантен и плосък дизайн, като същевременно придадохме живот на логото чрез взаимодействието на трите триъгълника, които се преплитат един в друг. Начертаването му с един единствен, солиден и ясен жест създава вид на движение. Плоският дизайн много отразява нашия текущ дигитален свят, позволявайки ни да манипулираме логото, за да го „оживим“ в нашите уебсайтове, приложения на смартфони и смарт часовници,а и дори за екраните в самите машини.


„Нашето събитие Born to Farm през септември 2021 г. беше първият израз на това ново лого и неговия лозунг – „Born to Farm“. Страхотната обратна връзка и невероятния ентусиазъм, които получихме, ни подтикнаха наистина да го направим. Новият слоган предава нашето уникално предложение за стойност на марката, отличавайки я на пазара и в общностите, които обслужваме“, заключи гн Мъро.


Новата глобална идентичност на марката Massey Ferguson ще се появи през 2022 г.
Новото лого ще се прилага постепенно по целия свят. Той вече започна да се представя в нашите дигитални канали и ще бъде актуализиран във всички маркетингови материали на Massey Ferguson в бъдеще. Тази промяна набира инерция, докато се подготвяме да отпразнуваме 175-ата годишнина от януари 2022 г.


Логото на Massey Ferguson и опресняването на лозунга ни предоставят уникална възможност да пренастроим ключовите послания на марката, за да се съсредоточим върху подхода на първо място за фермера и директните, надеждни, достъпни и устойчиви двигатели на марката. Земеделските производители по целия свят ще могат да изпитат новата идентичност на марката Massey Ferguson за първи път по време на Agritechnica 2022 в Европа, 2022 Farm Progress Show в Съединените щати, Agrishow 2022 в Бразилия и Nampo Show в Африка. Стартирането в Азия, Австралия и Нова Зеландия ще започне чрез дигиталните събития на дилърите. Ние също така ще приложим стъпка по стъпка въвеждането на новото лого в нашите съоръжения, фабрики и офиси по целия свят, както и в указателните табели на дилърската мрежа на Massey Ferguson от 2022 г.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X