Евродепутат: Не внушавайте, че земеделците са лоши, няма да има кой да ви храни!

Хърватският евродепутат Ладислав Илчич, от групата на европейските консерватори и реформисти, направи по време на дебатите за новата ОСП в Европейския парламент изказване в защита на земеделците. Ето какво заяви той от парламентарната трибуна. Изказването му беше ограничено до минута и половина.


“ Слушайки това, което говорят представителите на Зелените в Европейския парламент по време на обсъждането на новата ОСП, излиза, че държавите членки, европейските земеделците и техните организации са лоши. Че те само ще объркат нещата. Че земеделците не знаят как да осигурят дългосрочния интерес на сектора и сами секат клона, на който са седнали. А вие колеги от зелените, явно знаете кое е най-добро за всички ни в земеделието. 
Не мога да се съглася с това. Земеделските стопани стават в ранни зори и лягат късно през нощта, работят от сутрин до мрак и едва ли вие може да им кажете нещо, което не знаят.

Радвам се, че Общата селскостопанска политика е ориентирана към тях и техните интереси. Ориентирана е към спирането на обезлюдяването на земеделските райони, което е от съществено значение за общата демографска картина в ЕС. Ясно е, че ОСП има огромна социална роля. Но преди всичко тя трябва да осигури устойчивост на производството на храни.


ОСП трябва да гарантира икономическа, а не само екологична, устойчивост на селското стопанство. Светът винаги ще се нуждае от храна. Никой не може да произведе храната на света освен земеделците. Не внушавайте на обществото, че земеделците са лоши, няма да има кой да ви храни!“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X