Търговци и вносители на земеделска техника и технологии създадоха асоциация АГРОТЕХ

 На официална пресконференция беше представена нова браншова асоциация на производителите и вносителите на земеделска техника и технологии у нас – АГРОТЕХ.

Нейни учредители са 36 български компании. Асоциацията ще се управлява от Управителния съвет (УС), който се състои от 4-ма членове, избрани от Общо събрание – Председател на УС и трима членове на УС с -мандат 2 години.

Председател на УС е Николай Митев, (Управител на ИНОВЕКС Груп), заместник-председател – Любомир Занев, (Управител на АГРОМАШИНА Груп), членове на УС са Калоян Куманов, ( Изп. директор на НИК Смарт Машийнс) и Мехмед Юмеров, (Управител на АГРОТРОН).

Това е втората организация на търговците на агротехника. Първата е БАТА, която ежегодно организира изложението БАТА АГРО на летището край Стара Загора.

АГРОТЕХ е асоциация без търговска дейност и комерсиални цели, която ще договаря равни общи условия за всички членове.

Заложените й цели са свързани със създаване на съвременни условия и развитие за производство и продажба на агротехника и технологии в България.

Съвместно с Пловдивски панаир АД, Асоциация АГРОТЕХ ще създаде нов облик на известното в сектора изложение АГРА.

То ще се проведе от 23.02. до 27.02.2022г. в гр. Пловдив, Пловдивски панаир – в палатите и външните площи.

Като съорганизатор АГРОТЕХ работи за едно професионално и отворено за всички търговци и продукти изложение. Всеки ще има възможност да представи продуктите си, като няма ограничение да изложи само тези, на които е официален вносител, но и всички онези, които предлага.

„Автоматизацията и дигитализацията в сектора са тенденции, които имат нужда  от правилната нормативна уредба – без значение дали говорим за полеви робот или дрон, е важно регулациите да се развиват заедно с технологиите. Това е една от посоките, в които искаме да бъдем полезни на държавната администрация“, споделя Калоян Куманов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини