Фирма „Пестицид“ пуска уникални по своя състав и въздействие продукти

Биостимулаторът Гурий е с най-високо съдържание на всички макро- и микроелементи, приложим в абсолютно всички култури  С малка инвестиция се постига уникално въздействие върху растенията с бърз инициален ефект, ясно видим още 3 дни след третирането

Фирма „Пестицид“ от миналата година пуска на пазара продукти, които са уникални по своя състав и въздействие върху растенията, приложени както върху семена, така и листно.Те изключително силно стимулират и предпазват растението от неблагоприятните фактори на околната среда и изграждат по-добър имунитет. В крайна сметка всички целим получаването на по-високи и качествени добиви. Без значение с каква цел отглеждаме съответната култура – дали за по-голяма биомаса, или на по-висок добив от семената, всички наши продукти въздействат благоприятно върху растенията, като по този начин спомагат за изграждането на здраво, мощно и силно растение, което благодарение на увеличената си листна маса фотосинтезира по-добре и така изгражда по-добър и качествен добив.
Уникалното при нашите сложни течни биостимулатори е, че всеки един от тях съдържа пълен набор от органогенни елементи, а това са въглерод, кислород, водород, азот, фосфор, сяра, магнезий. Освен това всеки един от продуктите съдържа и пълен набор функционални елементи като калий, калций, молибден, манган, бор и желязо. При създаването на нашите сложни комплексни течни бостимулатори се вслушвахме в съветите на основателите на агрохимичната наука, които твърдят, че няма смисъл от добавянето на всички останали елементи, ако не сме добавили този, който е в недостиг.


Много често се налага използването на лабораторни тестове и други способи, за да определим точно кой елемент липсва. Затова в нашите продукти сме обединили всички, за да може лесно и бързо чрез приложение да достигнем и задоволим нуждата на растението от който и да е от компонентите.
Комбинацията от макро- и микроелементи допринася за този бърз инициален ефект, който 3 дни след третиране на културите осезаемо се забелязва.
Биостимулаторът Гурий е продуктът с най-високо съдържание на всички макро- и микроелементи – мултифункционален, приложим в абсолютно всички култури, особено на полета, които са с висок потенциал за добив. Малката инвестиция, която се прави на декар в доза от 150 – 200 мл/дка, се възвръща многократно с получения добив, който е много по-висок като количество и качество спрямо нетретираните контроли. Гурий увеличава биомасата на самото растение като увеличава площта на листните петури, получава се по-добра фотосинтеза – оттам са и по-високите добиви като количество и качество. Другите ползи от продукта – по-висок имунитет на растенията като резултат от всички макро- и микроелементи, от биологично активните съставки, фитохормони, наистина го правят инвестиция, която се възвръща многократно. Можем да го приложим рано напролет след встъпване на пшениците и ечемиците във вегетация, за да ги стимулираме бързо към правилен растеж и развитие и да ги снабдим с азот, фосфор и калий и всички останали макро- и микроелементи.
Много добри резултати получаваме при двукратно приложение – първото след встъпване на културите във вегетация, а второто можем да приложим преди изкласяване на пшеницата, заедно с фунгицидното третиране в доза от 150 до 200 мл/дка. При всички останали култури го прилагаме тогава, когато растението изпитва най-голяма нужда от азот, фосфор и калий. Можем да го приложим в царевица след трети лист на културата, в слънчоглед след първа- втора същинска двойка листа в зависимост от нуждите на съответните култури. В зеленчуци можем да го прилагаме по всяко време, когато растението изпитва най-голяма нужда.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X