Good Meat ще строи най-големите биореактори за изкуствено месо

Good Meat обяви планове за изграждане на най-големите биореактори в света в САЩ за отглеждане на изкуствено месо. За разлика от животинския аналог, продуктът е безопасен за планетата, съобщава The ​​Guardian.

Биореакторите ще могат да произвеждат повече от 13 хиляди тона пилешко и говеждо месо годишно. Създаването на месо по тази технология не изисква клане на добитък. Вместо това ще се използват клетки, взети от яйца. Компанията ще построи 10 четириетажни реактора с капацитет от 250 000 литра всеки. Изграждането на производствената база ще бъде завършено в рамките на три месеца и ще бъде въведено в експлоатация до края на 2024 г.

Американските регулаторни органи все още не са одобрили официално продажбата на култивирано месо, но компанията вече е подала заявка за такъв тип производство.

„Културното месо е много важно. Това ще ни позволи да ядем месо без никаква вреда за природата, без обезлесяване с булдозери, без да се налага да колим животни, да използваме антибиотици, а освен това ще помогне за избягване на ускоряване на зоонозните заболявания“, коментира предприемачът Джош Тетрик от компанията майка Good Meat Eat Just.

В аналогичен проект преди време инвестира холивудската легенда Леонардо ди Каприо. Той стана стратегически инвеститор в създадената през 2019 г. Neat Food Co. Сред нейните основатели е пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X