Браншовете ще видят стратегическия план след 7 юни

Стратегическият план по ОСП на България за периода 2023-2027 г.ще бъде представен на браншовите организации и цялата земеделска общност след 7 юни т.г., и след като първо Министерството на земеделието изпрати своите генерални коментари до ЕК.

Първата среща с евроекспертите ще бъде на 7 юни , информира аграрният министър Иван Иванов депутатите от комисиято по земеделие в Народното събрание.

След това вече ще започне да тече тримесечен срок, в който да се получат отговори от Брюксел.

Когато в страната започнат да се обсъждат забележките по същество обаче, часовникът ще се се спре и срокът ще спре да тече.

Така че по цялата процедура от подаването на плана до финала страната ни ще има още 3 месеца за дебати и крайна реакция.

Забележките в плана, които са нанесени от дирекция Агри на Европейската комисия са от най-различно естество и по най-различни теми, което важи и за коментарите и за зададените въпроси.

Министър Иванов каза, че МЗм има готовност и сформирани екипи за действше по плана, както за тематични срещи, така и за отделна комуникация с браншовите организации, така че да бъдат спокойни.

Според него българският стратегически план е дело на три правителства, както е казала и Десислава Танива, бившият земеделски министър.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X