Украйна поиска от ЕС да отмени експортните мита и квоти за още една година

Украинският парламент се обърна към Европейския съюз с призив за продължаване на временните мерки за доставка на украински стоки (отмяна на митническите и експортни квоти) до приключване на преговорите за членство на Украйна в ЕС.

Това съобщава на страницата си украинският народен депутат Ярослав Железняк.

В четвъртък, 6 октомври, депутатите подкрепиха „Резолюция относно обръщението на Върховната рада на Украйна към Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз относно задълбочаване на икономическото сътрудничество и удължаване на временните мерки за либерализация на търговията“.

„Парламентът се обърна към Европейския съюз с молба за продължаване на временните мерки за доставка на украински стоки (отмяна митническите и експортните квоти)“, се казва в съобщението.

Украйна иска да продължи тези действия до приключване на преговорите за членство на Украйна в Европейския съюз.

„Съответният гратисен период ни беше предоставен само за една година и затова е много важно да го удължим“, добави депутатът.

Преди това Европейският съюз официално отмени всички мита и такси върху украинския износ за европейския пазар. Това трябва да помогне за възстановяването на украинския бизнес, който пострада в резултат на войната.

Ще припомним, че през юни ЕС премахна всички мита и такси за украинския износ за една година.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X