Експертите на Тимак Агро България препоръчват есенно приложение на биостимулатори за успешното развитие на есенниците

Тимак Агро България проведе серия семинари с фокус върху ключовото значение от приложението на биостимулаторите за развитието на есенните култури

Първият от тях се проведе в Разград, на 09.11.2022г. По време на събитието, земеделските производители от Лудогорието имаха възможност да се запознаят с постигнатите успешни резултати от приложението на биостимулаторите на Тимак Агро при #есенници. Изтъкнати бяха и предимствата на отлично доказалите се коренови биостимулатори #FERTIACTYL за успешното начално развитие на есенните култури. Бяха посочени и редица примери с доказани цялостни технологии за справяне с предизвикателствата на полето – суша, резки температурни амплитуди, преовлажняване и др.

Основен акцент на срещата беше иновативната линия #биостимулатори от ново поколение на #Тимак_Агро, която ще бъде лансирана на българския пазар през следващата година. Пилотният продукт от новата серия – биостимулаторът от ново поколение #ASTELIS1 вече успешно се доказва на полетата в региона.

През изминалата стопанска година, на редица пшенични полета в региона приложението на #ASTELIS1 изигра ключова роля за по-доброто развитие на културите – спомогна за бързото преодоляване на стреса и рязко изстреля развитието им в началните етапи, постигайки рекордни добиви при неблагоприятни условия. Благодарение на двойното си действие – стимулира едновременно развитието на кореновата система и на надземната част, биостимулаторът спомага за по-силното и по-продуктивно братене и залагането на по-големи класове.

Домакин на събитието от страна на Тима Агро, беше Агроном-търговския консултант Светла Петрова, която увери гостите, че компанията разполага с продукти и технологии, способни да се справят с текущите проблеми и трудности на терен. Светла Петрова сподели и реални резултати с продуктите на Тимак Агро в различни части на областта. Земеделските производители нагледно се убедиха в предимствата на продуктите и отново очакват отлични резултати в региона.

Вторият семинар се състоя на 10.11.2022 г., в Шумен, където домакин на събитието от страна на Тимак Агро, беше Агроном-търговския консултант за региона Ваня Веселинска. Фокусът на срещата отново бе върху ползите от приложението на биостимулатори при #есенници.

На база дългогодишния си професионален опит, Ваня Веселинска демонстрира редица реални случаи, при които благодарение на препоръчаната технология и в частност, приложението на биостимулаторите на Тимак Агро, есенниците успешно са преодолели текущите проблеми и предизвикателства на полето.

Присъстващите земеделските производители имаха възможност да се убедят, че могат да разчитат на предимствата на продуктите на Тимак Агро, приложени в района на Шумен и спокойно могат да посрещнат предизвикателствата на полето.

За този сезон, Тимак Агро България има специално подбрани за есенници комбинирани предложения с биостимулатори.

Повече информация за актуалните #пакетни_предложения, може да откриете на сайта на Тимак Агро: https://www.timacagrobg.com/…/paketni-predlojenia-esen-2022/; или се свържете с представител на Тимак Агро за Вашия регион: https://www.timacagrobg.com/contacts/

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X