Пазарът на селскостопански дронове ще достигне приходи от 14 237,6 милиона щатски долара до 2033 г.

Глобалният пазар на земеделски дронове се оценява на 3 807 милиона щатски долара приходи през 2023 г. Според компанията за пазарни проучвания Fact.MR глобалният пазар на селскостопански дронове ще нарасне до 14 237,6 милиона щатски долара приходи до 2033 г.

Това означава, че комбинираният годишен темп на растеж (CAGR) на пазара на земеделски дронове достига 14,1%. Според Fact.MR тази година около 7,6 милиона дрона ще бъдат продадени в световен мащаб. Предвижда се пазарът на дронове като цяло да нарасне с CAGR от 15,3%.

Изследователите заявяват, че селското стопанство показва значителен ръст по отношение на продажбите на дронове. Селското стопанство представлява близо 11% дял от световния пазар на дронове в края на 2022 г.

Според пазарния доклад на Fact.MR, дронове с фиксирани крила ще доминират пазара и се оценяват на 795,7 милиона щатски долара през 2023 г. Основните пазари тази година са Северна Америка и Европа, със съответни пазарни дялове от 32,1% и 36,1%.

Време за зареждане на батерията

Едно технологично препятствие, което трябва да бъде преодоляно, за да се увеличи допълнително използването на дронове в селското стопанство, е времето за зареждане на батерията. За дронове, които могат да останат във въздуха до около половин час, това време за зареждане често е 60 до 90 минути.

Ултра бързото зареждане (UFC), подобно на технологията от базираната в Израел StoreDot, може да ускори приемането на технологията. StoreDot вече успя да зареди напълно батерията на среден дрон за около 5 минути през 2020 г., което е 18 пъти по-бързо от нормалното.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X