10 години Интерагри България – 10 години близо до българските земеделци (видео)

Малко или много са 10 години попитахме Даниел Минев, изпълнителен директор на Интерагри България

През 2023 година компания Интерагри България става на 10 години. Разкажете ни за пътя който изминахте. Трудно ли беше?

2023 година е изключително важна за Интерагри България. 10 години са повод за равносметка и поглед в бъдещето. През 2013 година стартирахме с основния ни партньор – New Holland като изключителен вносител за България и с екип от само 4 души. Днес, само след 10 години, в компанията вече работят близо 90 души. Достигаме бързо и ефективно до нашите клиенти от 11 локации в цялата страна. В рамките на тези 10 години сме доставили над 2000 самоходни и прикачни машини, които работят по полетата на България.

На какво се дължи този успех само за 10 години? Всъщност малко или много са 10 години?

10 години са и малко, и много.  На първо място искам да отбележа нашия екип. Залагаме изключително много на екипната работа, на общата визия и ценности, които изповядваме в нашата компания. Това ни помага да бъдем едно цяло пред нашите партньори и клиенти. За нас е изключително важно да бъдем полезни. Това предопределя и нашата мисия – да бъдем ефективни и полезни за българските земеделци, да им помагаме в тяхното развитие и да добавяме стойност чрез услугите, които предлагаме. Не само машините, които са високотехнологични, високоефективни и водят до значителни ползи сами по себе си. Но и услугите и помощта, която им предлагаме да бъдат на същото ниво, на което са продуктите, с които работим.

Като продуктова гама, разбира се, основният ни партньор е New Holland като водещ производител на земеделска техника, една от най-иновативните и високотехнологични компании в световен мащаб, ненадминатите по прецизност сеялки на американската марка Kinze, чешкият производител Bednar – един от по-скорошните ни партньори, с когото работим от 2020 г. Много търсена и харесвана от българските земеделци техника. От съвсем скоро работим и с австрийският производител на ремаркета Brantner, който представяме на българския пазар от миналата година. И много други брандове. Нашият фокус е да предлагаме високотехнологична и иновативна техника заедно с добавена стойност, която са нашите услуги.

През тези 10 години създадохме сервизна мрежа в цялата страна, върху която лежи отговорността да бъдем на една ръка разстояние до нашите клиенти. Техниката е изключително важна за модерното земеделие. Но тя сама по себе си не е достатъчно условие, за да се развива ефективно земеделие. Поддръжката на клиентите, близостта на сервиза и компетентността е от изключително значение. Няма техника, която да не се разваля. Това, което е най-важно за нашите клиенти е тези проблеми да бъдат отстранявани максимално бързо и ефективно и машините да бъдат обратно на полето възможно най-бързо.

Гордеем се с това, че успяваме да изпълним очакванията на нашите клиенти. Стремим се към непрекъснато развитие да бъдем все по-добри, все по-ефективни в работата си и в обслужването на машините. Създадохме академия, в която се обучават не само нашите специалисти, а и клиентите ни. Предлагаме специализирани курсове за оператори на комбайни и на трактори, на сеялки и други прикачни машини. През годините създадохме и стажантска програма, в която си партнираме с водещите университети в бранша, за да можем да подготвяме млади специалисти, които да влязат в редиците на сервизната ни мрежа и не само и да се включат в нашата мисия да бъдем все по-близо и все по-полезни на нашите партньори и клиенти.

Как ще отпразнувате тази знаменателна за вас година?

За нас най-добрият начин да отпразнуваме тази знаменателна година е да бъдем още по-добри. Да бъдем още по-близо до нашите клиенти. Да ги чуваме още по-добре. И да получим в края на тази година още по-голямо удовлетворение от това, че те са си свършили още по-добре и ефективно работата. Разбира се, планираме и празненство по повод на юбилея, на което ще поканим много клиенти и партньори. Ще вдигнем чаши за изминалите 10 години и за бъдещето пред нас.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X