Полски фермери блокираха границата за украински камиони

На контролно-пропускателния пункт „Медика“ полски фермери блокираха движението на товарни превозни средства, пътуващи от Украйна към Полша.

Това съобщиха от Държавната служба за гранична охрана на Украйна.

Допускането на автомобили, автобуси, както и камиони за влизане в Украйна се извършва в съответствие с установената процедура.

Към момента няма информация за продължителността на стачката. Възобновяването на преминаването на камиони за излизане от Украйна ще бъде обявено допълнително.

Асоциацията на полските фермери „Измамено село“ твърди, че въпреки ограниченията на ЕК, неконтролираният внос на украинско зърно е в разгара си, пише полският вестник Wyborcza. Фермерите отбелязват, че се оплакват не от Украйна, а от бездействието на техните власти.

„Фермерите ми звънят всеки ден. Те питат какво ще се случи с малините, замразените храни, птиците или яйцата. Ако земеделските стопанства в Украйна видят, че всичко може да бъде донесено тук безпрепятствено, те ще развият производството си близо до границата с Полша. Не говорим за един-два продукта, а за цялото земеделско производство“, коментира Михал Колоджиейчак, главен изпълнителен директор на Agrounia.

Припомняме, че Европейската комисия облекчи ограниченията върху вноса на украински селскостопански продукти в пет европейски държави и обеща постепенно да ги премахне. (Според украинската версия.)

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X