Бразилия тества комплекс от три селскостопански дрона под един контрол

Ако пръскането с един дрон вече е признато решение за хиляди производители, представете си цял рояк от такива дронове. Това стана реалност за дрона EA-30X-Pro, представен в Бразилия от китайската компания Eavision.

Този модел е в състояние да работи в екип от три устройства едновременно с един оператор. Основното предимство е по-голямото покритие на територията със същото ниво на точност, икономичност и лекота на управление като конвенционалните безпилотни летателни апарати.

Тройният набор от устройства утроява производителност на покритието: от 22,5 хa/ч за един дрон до повече от 60 хa/ч.

EA-30X-Pro има и други важни подобрения като сензори и радарни системи за избягване на препятствия, точност и пъргавина, което подобрява безопасността на полета и ефективността на приложенията. Капацитетът на всяко устройство е 30 литра.

Дронът е оборудван и със стабилни системи за изображения First Person View (FPV), както и нощни навигационни и разпределителни комплекти, за да се осигури стабилна и непрекъсната работа в условия на висока температура и влажност.

Дронът е в състояние да разпръсква торове и агрохимикали както в гранули, така и в разтвор, с точност до 10 см.

EA-30X PRO е оборудван с интелигентна батерия, която осигурява от 8 до 12 минути полет и може бързо да се зареди за 10 минути. Оборудването работи с коректор за кинематично позициониране в реално време (RTK), който работи с три системи (GPS, Glonass и Beidou), използвайки 36 до 39 спътника.

Моделът може да достигне скорост до 36 км / ч. Според компанията EA-30X PRO е единственият на пазара, който може да лети само на 70 см над целта, докато другите конкуренти се нуждаят от поне 1,5 м.

Eavision също така обяви инвестиция от 4 милиона евро в изграждането на първия си завод в Бразилия. Компанията може да отвори врати най-рано през 2023 година. Ще бъдат разкрити над 160 работни места, като компанията ще се занимава основно с монтаж и поддръжка на оборудването.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X