Заедно с клиенти, партньори и приятели Мегатрон отпразнува 25 години

Тържествата се състояха в търговско-сервизните центрове на компанията в цялата страна, а кулминацията беше в административния център в София

„25 години израстваме заедно“ е мотото на Мегатрон по случай годишнината на компанията и под този надслов протичат всички събития и кампании през 2023-та. Празникът бе отбелязан с поредица тържества през септември в търговско-сервизните центрове в Стара Загора, Българово, Добрич, Плевен, Монтана и София.

Мегатрон е основана през 1998 г. и е официален представител в България на водещи световни производители на земеделска, строителна, индустриална, горска и градинска техника – John Deere, Bobcat, Develon, KUHN. Компанията години наред държи лидерски позиции в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване и се е доказала не само като доверен партньор, но и като коректен работодател.

От 2014 г. Мегатрон представлява официално концерна Develon и Bobcat и на територията на Западните Балкани с дилъри в Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения и Северна Македония.

От създаването си до днес, компанията не спира да инвестира в изграждането на модерни търговско-сервизни комплекси, разположени в регионите с важно икономическо значение –  София, Плевен, Русе, Добрич, Търговище, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Монтана и Българово. 11-те представителства в страната са със стратегическо местоположение – само на час път от най-отдалечените клиенти в съответния регион – и осигуряват работни места на повече от 260 човека.

Няма български земеделец, който да не познава компания Мегатрон. Нейната история започва през далечната 1998 г. с екип от 7 души. , а днес, 25 години по-късно, в Мегатрон работят повече от 250 висококвалифицирани служители. Мегатрон е неизменно до българските земеделци през целият им професионален път.

На кулминацията на поредицата от тържества по случай годишнината, която се състоя в София, Ифтах Шахам, Изпълнителен директор на Мегатрон  се обърна към гостите на български език.

„Какво забележително пътуване споделихме заедно! – каза той. От малък офис на 5-я етаж на булевард Дондуков в София до днешната компания със супермодерни търговско-сервизни центрове в цялата страна. А следващото бижу – търговско-сервизният център в Русе, ще бъде завършен в рамките на следващите 6 месеца.

За този период от една посткомунистическа колабираща икономика, където и българските фермери и Мегатрон, бяхме напълно непозната енигма за българските финансови институции през онези дни. И двете страни не бяхме добре дошли пред нито една от банкерските врати. От това трудно начало, до дните, в които българските фермери са признати за устойчив участник в растящата българска икономика.

Ние, в Мегатрон, сме много щастливи и горди, че получаваме вашето признание като ваш добър партньор, че споделяме вашият успех, че израствахме заедно.

Не бих могъл да премина по този път, ако не бях срещнал добрите и  сърдечни хора на България, които винаги, по всяко време и навсякъде ми оказваха топло гостоприемство и подкрепа. Благодаря ви български хора!

Историята ни нямаше да бъде и толкова успешна без прекрасния екип от хора, които работят в нея“.

Тържеството беше уважето от над 300 водещи български земеделци, както и от  много високопоставени представители на чуждестранните партньори на Мегатрон.

Марко Боновик, мениджър за Централна Европа на John Deere отбеляза пионерския дух на компанията и нейния основател Ифтах Шахам. „През всичките тези години те успешно предвиждат какви инвестиции е необходимо да се направят, за да се помогне на българските земеделци да се развиват успешно. Комбинацията от пионерски дух, добре развита търговско-сервизна мрежа и този високомотивиран и отдаден екип, са превърнали компания Мегатрон в лидер на пазара на земеделска техника и технологии в България“, каза той.

Краси Радков, забавляваше и разсмиваше гостите! Момичетата и момчетата от фолклорен танцов ансамбъл ‘На мегдана’ бяха блестящи, както и изпълненията на балет TL Dance. Невероятните Deep Zone Project и DJ Dian Solo вдигнаха настроението и дадоха начало на танците. Уникално лазерно шоу с логото на Мегатрон показа стил.

 

Ето как изглеждат 25-те години на Мегатрон в цифри:

  • Продадени машини: 1000 комбайна John Deere, 5000 трактора John Deere, 2500 машини Bobcat, 500 машини Doosan и 30 дърводобивни машини John Deere;
  • Направени инвестиции: над 20 млн. евро, инвестирани в изграждането на съвременни търговско-сервизни центрове, отговарящи на най-високите стандарти;
  • Брой служители: до края на 2023 г. броят на служителите в Мегатрон ще достигне 300 души.

 

Компанията има ясна визия и стратегия за своето бъдеще, разширявайки портфолиото си от иновативни продукти и услуги в полза на клиентите.

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X