Сериозните земеделци изплатиха рентите

Още в края на септември големият български агробизнесмен – Божидар Митов, обяви на страницата на компанията си – Агроелит, график за изплащането на рентите

Всяка година, когато дойде време за плащане на ренти, градусът на вълнение се покачва. Особено през настоящата трудна стопанска година, когато не е ясно дали всички от земеделците ще успеят да изплатят договорираните суми, а от друга страна хората в селските райони ги очакват с надежда да покрият разходите си през зимата. Несъмнено тази година ще има трусове и някои стопанства няма да могат да платят. Други преосмислят размерите им, трети – теглят кредити. На много места рентите вече са платени. Но на други все още не назовават конкретни суми.

Но сериозните земеделци знаят, че  не могат да си позволят да паднат под нивата на миналата година. Божидар Митов, един от най-сериозните и успешни български агробизнесмени обяви още в края на септември график за изплащане на рентите. Те ще бъдат колкото и през миналата година – 70-80 лв/дка, което е средното рентно плащане за региона. И въпреки, че тази година изплащането на рентите няма да е лесно дори за големите, то те знаят, че без добро партньорство с арендодателите, няма как да продължат. Агроелит стимулира арендотателите да сключват дългосрочни, поне 10-годишни договори, защото само така може да се планира производството. И съответно – стопанството е изключително коректно при изпълнение на задълженията си към тях.

Тази година, през ноември, Агроелит – Божидар Митов, ще отпразнува 33 години от създаването си с тържество за всичките си партньори и арендодатели в село Макариополско, общ Търговище.

 Компанията развива дейността си в следните направления: зърнопроизводство, семепроизводство, производство на комбинирани фуражни смески, свиневъдство, кланица и собствена марка месарски магазини. Още от началото, през 1990 година и до днес, колеги, приятели и партньори на Божидар Митов, собственик на компанията говорят за него и неговото семейство с уважение и възхищение. И още от началото семейство Митови вярват, че с много работа, с любов към земята, със съвременни и високопроизводителни машини, с вяра, амбиция, доверие, отговорност и екипност ще постигнат мечтите си. В годините дейността се разширява, регистрират се и нови дружества, с управлението на които заемат синът Борислав, дъщерите Милена и Ивияна.

Благодарение на професионализма и новаторския си дух компанията се превърна в един от големите земеделски производители в страната и предпочитан бизнес партньор за редица български и международни компании. Известно е, че дори големите арендатори се съобразяват с Божидар Митов. С неговият начин на работа, с това каква техника купува. Той е като законодател в това отношение. Не случайно и пръв плаща рента в България.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X