Здрава почва и добре изхранени растения, спокойствие за фермерите с малко пари

Биоспектрум микробиален тор с много ниска доза

Биоспектрум  – е органично обогатен микробиологичен продукт, който повишава продуктивността на растенията и подобрява състоянието на почвата. Милиардите полезни бактерии превръщат хранителните вещества (N:P:K Si) в достъпни за растенията форми и насърчават тяхното усвояване, следователно могат значително да намалят нуждата от синтетични минерални торове в дългосрочна практика.

Професионален и изключително концентриран продукт

1кг. опаковка е за 40 декара
5кг. опаковка е за 200 декара

Микоризната гъба увеличава абсорбцията на хранителни вещества и вода капацитет (особено в случай на суша) и повишава защитата срещу патогенни микроорганизми чрез колонизиране на корените на растенията. Органичната материя има свойства за стимулиране на растежа на растенията и подобрява плодородието на почвата чрез активиране на почвените микроорганизми и минерализация. Всички съставки заедно насърчават образуването на устойчиви почвени агрегати, което води до по-добро задържане на влага, повишена микробиологична активност и съдържание на хумус в почвата. Многократната употреба на продукта има дълготраен положителен ефект върху растежа на растенията и почвата.

ДЕЙСТВИЕ НА БИОСПЕКТРУМ : Повлиява превръщането на ключови хранителни вещества в достъпна за растенията форма (фиксация и минерализация) и улеснява усвояването на хранителните вещества. Подобрява микробиологичната активност на почвата и съдържанието на хумус. Действа като биостимулатор – растенията растат по-силни и по-бързи, което води до по-високи добиви. Подобрява структурата на почвата. Повишава устойчивостта на растенията към суша и други стресови фактори.

СЪСТАВ: Микробни култури: Paenibacillus azotofixans, Bacillus megaterium, Bacillus mucilaginosus, Bacillus mycoides (в равни концентрации, общо 1 x 10^9 cfu/g); микоризни гъби х 10^7 cfu/g жизнеспособни спори на kg; органична материя.  Продуктът съдържа многокомпонентен биоактивен комплекс, който фиксира атмосферния азот, освобождава фосфор, калий, желязо, силиций, цинк от неразтворимите съединения в почвата.

ДОЗИ:

Зърнени култури, рапица 25 г/дка( Пръскане преди сеитба, по време на сеитба или докато растенията покрият междуредията)

Царевица, Слънчоглед – от 25 до 50гр./дка.

За семена от около 2 кг на дка култури > 5г продукт ( рапица)

Зеленчуци-25 г/дка (Пръскане или вода преди сеитба, по време на сеитба или до две седмици след покълването)

Овощни градини 25 г/дка ( В началото на активния растеж на издънките, повторете след достигане на пълна активност на корените)

Декоративни растения 25 г/дка( или 1 г/ 1 л вода ( след засаждане на разсад/дръвчета или след изрязване на дървета)

Трайни растения 1 г/л  вода (Поливайте в началото на вкореняването, повторете веднъж на всеки три месеца)

Цветя 1–1,5 г/л вода (Използвайте по време на покълване или за зоната на корените в време за вкореняване)

За семена със сеитбена норма по малка от 10кг на дка. може да се сложи по малко от 25 г продукт (култури, грах, фасул, картофи)

За семена над 10 кг на дка да се приложи – 25 г. продукт

ФОРМА НА ПРОДУКТА: прах.

ПРИГОТВЯНЕ НА РАЗТВОРА: Смесете необходимото количество Биоспектрум  вода и напръскайте/поливайте почвата. Препоръчваме да разтворите необходимото количество Биоспектрум в отделен съд с вода, преди да го налеете в пръскачката. Разтвореният Биоспектрум WG трябва да се добави последен, ако се използват други продукти за растителна защита и торове. Продуктът може да се смесва с много биологични продукти, торове и пестициди, както и с течен тор с урея, освен ако не е посочено друго от производителя. Когато използвате Биоспектрум с течен карбамид, е важно да следвате препоръките за приложение на Биоспектрум и да използвате приготвения разтвор в рамките на 6 часа след смесването. Покритите семена (12-14% влажност) могат да бъдат инкубирани за един месец при контролирана температура. Продуктът е класифициран като безопасен.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X