Румъния изгражда транспортен коридор между Украйна и ЕС, заобикаляйки Полша и Унгария

Румъния строи нова магистрала до границата с Украйна, която ще даде възможност за допълнителен достъп на Украйна до румънските пристанища, заобикаляйки Полша, Унгария и Словакия.

Това съобщава румънското издание Ziarul de Vrancea.

Отбелязва се, че новият транспортен коридор ще осигури достъп на Украйна до румънските пристанища, заобикаляйки Полша, Унгария и Словакия. Румънските медии съобщават, че магистралата се строи в супер спешен режим: около 3000 работници и стотици превозни средства работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Румъния работи по изграждането на „Молдовската магистрала“, която се планира да се простира от Букурещ до границата с Украйна. Той ще премине по маршрута: Бузеу, Фокшани, Бакъу, Роман, Пашкан и Сучава, свързвайки се с украинската магистрала М 19 близо до Серет. Според съобщения в медиите в момента в проекта са включени хиляди работници и стотици оборудване. Този път е важен за Украйна, той ще създаде възможност за нов европейски транспортен коридор.

В допълнение, тази магистрала може да даде достъп на Украйна до пристанищата на Румъния и да създаде алтернативен маршрут към страните от ЕС, заобикаляйки Полша, Унгария и Словакия. Пътят се строи за сметка на Румъния и Европейския съюз.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X