Как да увеличите вегетативния растеж на пшеницата?

Днес ще разширим темата за микробиалните торове и с основание ще обърнем внимание на ензимите като основна причина за растежните процеси.

Ензимите са органични съединения, съставени от белтъчни молекули, изградени от аминокиселини, които присъстват навсякъде, където намерите живот. Помислете за това – всеки път, когато една клетъчна структура се изгражда, разгражда или е в процес на разпад, за да се свърже с друга структура, протича набор от реакции, каталитично ръководени и зависещи от ензимната активност. Растенията изискват ензими също така за усвояване на необходимите хранителни вещества, извършване на фотосинтеза и съответно растеж и развитие.

Но ролята на ензимите не свършва тук. В друг етап на биологичния кръговрат на живата материя, а именно разлагането на растителните остатъци, отново ензимите са основни протагонисти. Те обогатяват почвата, разграждайки молекулите на азота, фосфора и т.н. до съединения, които лесно се абсорбират и спомагат за здравословен растеж на растенията. Те „създават“ и „пресъздават“ в безкрайния кръг на живота, деликатно изградени и винаги присъстващи, където и да погледнете.

Главният герой в нашата история днес е „Фолиамин“– имуно- и биостимулатор.

Цената е доста конкурентна в сравнение с цените на подобни продукти.

Продукт, получен чрез ензимна хидролиза (не химическа или термична хидролиза), с висок процент на свободни аминокиселини (Общи аминокиселини – 50% w/w, еквивалентни на 62.5% w/v при 20 °С;), бързо усвоими от растението. А ето и основните насоки на действие: 

По-ранно развитие на растенията и плододаването;

Увеличаване на листната маса;

 Увеличава общия вегетативен растеж;

 Засилва фотосинтезата;

 Увеличава се устойчивостта на растенията към абиотични фактори (суша, токсичност, соленост, болести, вредители).

Нека онагледим твърденията си с „картина“:

 Фолиамин е ефективен при всички култури, като освен върху вегетативния растеж, влияе върху качеството и вкусът на плодовете, подсилва хранителния им състав, увеличавайки концентрацията на хранителни вещества като витамин и минерали.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X