Deere & Company обявиха, че са сключили споразумение със SpaceX за предоставяне на най-съвременна сателитна комуникационна услуга (SATCOM) на фермерите

Deere & Company обявиха, че са сключили споразумение със SpaceX за предоставяне на най-съвременна сателитна комуникационна услуга (SATCOM) на фермерите. Използвайки мрежата Starlink, това решение ще позволи на фермерите, изправени пред предизвикателства за свързаност в селските райони, да се възползват напълно от технологиите за прецизно земеделие.


Решението SATCOM ще свърже както нови, така и съществуващи машини чрез сателитна интернет услуга и стабилни сателитни терминали. Това ще позволи технологии като автономност, споделяне на данни в реално време, дистанционна диагностика, усъвършенствани решения за ремонт на автомобили и комуникация между автомобили, които ще помогнат на фермерите да работят по-ефективно чрез минимизиране на времето за престой.

Решението SATCOM на John Deere ще използва сателитната интернет констелация Starlink на SpaceX. За да активират това решение, дилърите на John Deere ще инсталират подсилен терминал Starlink на съвместими машини, заедно с JDLink 4G LTE модем за свързване на машината с оперативния център на John Deere. Решението SATCOM първоначално ще бъде достъпно чрез ограничена версия в САЩ и Бразилия, започвайки през втората половина на 2024 г.

Свързаността отключва огромни възможности, които преди бяха ограничени или недостъпни,” каза Аарон Ветцел, вицепрезидент на отдела за производство и прецизни системи в John Deere. „Например, през цялата година фермерите трябва да изпълняват задачите си за изключително кратък период от време. Това изисква изпълнение на невероятно прецизни производствени стъпки, координиране между машините и управление на производителността на машините. Всяка от тези области се подобри чрез свързаност, правейки цялата операция по-ефективна, ефикасна и печеливша.“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X