Животновъди, растениевъди и зърнопроизводители от общините Перник, Брезник и Радомир излязоха на протест

Работещи в секторите животновъдство, растениевъдство и зърнопроизводство от общините Перник, Брезник и Радомир, излязоха днес на протест.

„Състоянието в сектора е плачевно не само за зърнопроизводството, но и за животновъдството и растениевъдството. Тези милиарди, които се споменават от министъра нямат нищо общо с реалността. Ние получаваме субсидиите си една година назад. Ние искаме елементарни неща, за да продължим да работим. Трябва да бъдат отстранени и нередностите в новия стратегически план за развитие на земеделието и селските региони относно сроковете за оран в планинските и полупланинските райони“, заяви председателят на национално сдружение „Обединени земеделски производители“ Венцислав Митков.

Той прогнозира, че малките земеделски производители не само в региона, но и в цялата страна са заплашени от масови фалити.

Малко след 11:00 ч. земеделските производители от община Перник заедно с техниката си се отправиха на шествие към пътен възел „Даскалово“. Протестиращите от Брезник за кратко затвориха пътя към ГКПП „Стрезимировци“, а колегите им от Радомир – този от София за Кюстендил. Работещите в сектора остават в стачна готовност, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X