Глобалната кампания на БАСФ: „Земеделието е най-благородната професия на Земята“ дойде и в България

 Посрещнаха я над 350 фермери в Правец

Европейският фунгициден лидер БАСФ тази година прави техническите си срещи с фермерите с нов, специален, достоен за високо уважение лозунг – „Земеделието е най-благородната професия на Земята“.

Кампанията дойде и в България след Англия, Германия Франция, Азия, Бразилия, или по-точно казано успоредно с тях.

Кампанията има за цел специално да подкрепи фермерите в трудните за тях времена.

Мениджърът за Европа на БАСФ-Решения в земеделието, Густаво Карнейро, за целта пристигна в България и се срещна с многобройна българска фермерска публика в Правец. Пред над 350 земеделски производители той изрази огромното си уважение към тях и съобщи, че е дошъл в България  с цел лансиране на глобалната кампания.

Густаво идва от Бразилия, но иначе е базиран в Германия като отговорник за Европа и не скри, че като всички бразилци много обича храната и футбола, а българската храна е много вкусна. Познава и българското кисело мляко, и българската роза. Не пропусна, че знае и за топлите български хора.

Земеделието в света сега е изправено пред много и големи предизвикателства, всички виждаме, че фермерите в Европа протестират. За какво?

Според него те искат

по-добра възвръщаемост на инвестициите си

но и се опълчват срещу някои генерални политики на ЕС. Протестите отразяват колко сложно стана земеделието, затова ние от БАСФ искаме максимално да ви помогнем в ежедневната ви работа и да ви улесним с отношение, продукти, иновации, и с това във всеки един момент до вас да имате експертност на полето. Ще ви съдействаме с най-новите и иновативни БАСФ решения в земеделието, каза той.

Густаво разкри, че сега БАСФ има 4 основни цели, сред които е и

битката на фермерите за устойчиво производство

Другата цел на БАСФ е да бъде предпочитаният работодател, но тази цел в България вече е постигната и българският екип е един от най-добрите и най-високо експертните от всички по света.

Компанията лидер БАСФ иска да се превърне и в най-фокусираната организация в земеделието  към клиентите си, затова желае да чуе и техните предпочитания и желания.

Много иновации ще бъдат лансирани на българския пазар

обеща гостът. За тях и ние ще разкажем скоро за българските земеделци.

Според Густаво Карнейро днес БАСФ прави всичко възможно и за по-бърза регистрация на новите и иновативни продукти, които са и най-ефективни за производството.

Всичко това изисква много инвестиции, които БАСФ влага в отдела си за проучване и развитие /RnD/, където работят много учени и специалисти. Само за последното десетилетие компанията дава на света 4 нови активни вещества и за следващите 10 години обещава още да бъдат лансирани.

Но според него се изисква и регулаторните органи в ЕС да проявяват повече толеранс по отношение на времевите диапазони и да се съобразяват, че се иска време, когато се забраняват стари препарати за растителна защита и активни вещества и се въвеждат нови.

Нямаме против регулациите, казва той, но е важно решенията да се взимат единствено на база наука. И допълни, че бъдещето на земеделието не е само в растителната защита и от БАСФ отново ще го докажат, като предложат и нова генетика, семена, дигитални решения на фермерите.

Като стана дума за регулации, Густаво отговори на въпрос на нашата медия защо точно протестират германските фермери.

Той каза, че протестират, защото и те срещат срещу себе си твърде много регулации.

В протестите на земеделските производители в Европа има различни, но и много общи неща. Общите са за повече субсидии и на второ място именно за опростяване на регулациите върху земеделието. Густаво доуточни, че симпатизира на недоволните и ги разбира че искат да изразят пред обществото какви трудности срещат, когато работят тази най-благородна професия.

 

Диана Ванчева

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини