Изложението SIMA в Париж тази година няма да се проведе

Ако все още не сте планирали пътуване до SIMA през ноември, не се притеснявайте. Френското изложение за земеделска техника е премахнато от календара за тази година. Няма дати, но следващото събитие е планирано за 2026 година.

На уебсайта на Sima няма нищо, но Axema, френската търговска асоциация на производителите на селскостопанска техника, казва, че шоуто, което беше планирано да продължи четири дни от 24 до 27 ноември в изложбения комплекс Paris Nord Villepinte, е отменено.

Основните причини включват спада на пазара на селскостопанска техника и настоящата селскостопанска криза във Франция. Разочаровани от ниските цени на суровините и прекомерните разпоредби за опазване на околната среда, разгневените френски фермери продължават да блокират пътища в голяма част от страната. Смята се, че тази ситуация може да продължи в обозримо бъдеще.

Спадът в броя на изложителите се посочва като още една причина за отмяна на тазгодишното изложение. Миналото лято и John Deere, и Pöttinger заявиха, че няма да присъстват на Sima 2024 и разбираме, че оттогава има много анулирания в последната минута.

Донякъде е иронично, че преместването на френското шоу от традиционното му време в края на февруари до ноемврийския слот има обратен ефект. Броят на посетителите на първото ноемврийско време на Sima през 2022 г. е намалял с една трета до 153 000. Eima 2022, от друга страна, посрещна близо 330 000, докато броят на посетителите на Agritechnica  надхвърли 473 000.

С Agritechnica (ноември нечетни години) и Eima (ноември четни години), ноември е натоварен месец. Друго голямо международно събитие през същия месец оказва огромно напрежение върху бюджетите и ресурсите на производителите.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X