Български фермерски съюз ще си партнира с френски организации

Български фермерски съюз (БФС) започва да си партнира с най-големите френски земеделски организации. Георги Стоянов (председател на БФС) и Преслав Борисов (член на УС) се срещнаха с ръководствата на 5 френски сдружения по време на изложението „Международен земеделски салон“ в Париж. Те разговаряха с France AgriMer (Националната служба на Франция за селскостопански и морски продукти), Intercereales – междусекторна организация за зърно, Interfel – междусекторна организация за плодове и зеленчуци, Anvol and CFA междусекторна организация за пилешко месо и яйца, и Interbev – за производство на месо.

Български фермерски съюз ще обменя информация със сдруженията и ще ползва техния опит за коопериране, защита на местното производство и насърчаването на износа. „Сътрудничеството ни е важно за укрепване на връзките между земеделските производители на България и Франция, както и за съвместни инициативи за защита и популяризиране на местната продукция“, заяви Георги Стоянов, председател на БФС. Освен това ще се реализират съвместни проекти и участия в събития.

Преслав Борисов допълни, че с партньорствата ще се създадат връзки на европейско ниво за растеж и развитие на земеделието.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X